Μπαρτσελόνα: Ανακοίνωσε τον Κούμαν

Προοπονητής της Μπαρτσελόνα με κάθε επισημότητα είναι ο Ρόναλντ Κούμαν. Οι Καταλανοί ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Ολλανδού τεχνικού, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Ο 57χρονος τεχνικός βρίσκεται από την Τρίτη (19/08) στη Βαρκελώνη για τις τελικές συζητήσεις με τον πρόεδρο της "Μπάρτσα", Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, ο οποίος επιβεβαίωσε σε συνέντευξη στα καταλανικά ΜΜΕ ότι ο Κούμαν

θα είναι ο αντικαταστάτης του Κίκε Σετιέν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των μπλαουγκράνα, η παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης (19/08) στις 19:00 ώρα Ελλάδας, γράφει το Sport24.gr.

Ο Κούμαν ήταν μέχρι πρότινος Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ολλανδίας, την οποία οδήγησε στην τελική φάση του Εuro 2020. Μάλιστα, για να του επιτρέψει να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα, η Ολλανδική Ομοσπονδία αναμένεται να "καρπωθεί" 4-5.000.000 ευρώ ως ρήτρα αποδέσμευσης.

Ο παλαίμαχος στόπερ πραγματοποίησε μία σπουδαία ως ποδοσφαιριστής με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα απ' το 1989 έως το 1995, σημειώνοντας το "χρυσό" γκολ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών κόντρα στη Σαμπντόρια το 1992 με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Εκτός από την Μπαρτσελόνα, φόρεσε τη φανέλα των Χρόνινχεν, Άγιαξ, Αϊντχόφεν και Φέγενοορντ, ενώ ως προπονητής έχει τεράστια εμπειρία, αφού έχει καθίσει στους πάγκους των Φίτεσε, Άγια, Μπενφίκα, Αϊντχόφεν, Βαλένθια, Άλκμααρ, Φέγενοορντ, Σαουθάμπτον και Έβερτον.

Keywords
Τυχαία Θέματα