Μπακογιάννης: "Έκπληξη η αλλαγή του χρόνου, αλλά θα τη θυμόμαστε"

Τις ετοιμασίες του Δήμου Αθηναίων, έστω και μέρος αυτών, για την υποδοχή του 2021 αποκάλυψε ο Κώστας Μπακογιάννης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, προαναγγέλλοντας φωτισμό, πυροτεχνήματα και προβολή βίντεο για την αλλαγή του έτους, με στόχο "να πούμε την ιστορία του 2020, αλλά αυτή που πιστεύουμε ότι θα είναι και η ιστορία του 2021" και ελπίδα "στις 12:05, να αισθανθούμε όλοι λίγο καλύτερα".

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, αφού επεσήμανε πως "αυτά τα Χριστούγεννα, αυτή η Πρωτοχρονιά

είναι αλλιώτικα, είναι διαφορετικά. Μπορεί να μην είναι η γιορτή της χαράς, αλλά σίγουρα μπορεί να είναι η γιορτή της ελπίδας", τόνισε πως στόχος του Δήμου φέτος είναι να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, σημειώνοντας πως η τηλεοπτική σύνδεση για την υποδοχή του νέου έτους θα ξεκινήσει από τις 23:45: "Θέλουμε αυτό να το κάνουμε όλοι μαζί. Αξιοποιώντας την τεχνολογία, με φωτισμό, με προβολές βίντεο, με πυροτεχνήματα, θέλουμε να πούμε την ιστορία του 2020, αλλά αυτή που πιστεύουμε ότι θα είναι και η ιστορία του 2021. Ότι δηλαδή, ναι χτυπηθήκαμε, ναι πληγωθήκαμε, όμως σταθήκαμε όρθιοι. Και κάπου μέσα σε όλη αυτή την περιπέτεια έχουμε ανακαλύψει ξανά ο ένας τον άλλον, έχουμε ανακαλύψει ξανά τη σημασία που έχουμε όλοι ο ένας για τον άλλον. Και αυτή είναι η ανθρώπινη αλυσίδα, αν θέλετε, που μας κρατάει. Γιατί η ζωή πάντα κερδίζει", δήλωσε σε συνέντευξή του στο OPEN.

Ωστόσο, ο Κώστας Μπακογιάννης δεν επεκτάθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες για όσα θα δούμε τα μεσάνυχτα από την ΕΡΤ1 (ή την ψηφιακή πλατφόρμα του Ertflix) καθώς "θέλουμε να είναι μια έκπληξη για όλους και για όλες, θέλουμε να είναι κάτι το διαφορετικό. Θέλουμε να είναι κάτι το διαφορετικό, θέλουμε να είναι κάτι το οποίο θα μας φέρει όλους πιο κοντά, και ας είμαστε μακριά. Νομίζω ότι θα είναι μία αλλαγή του χρόνου που θα τη θυμόμαστε. Θα τη θυμόμαστε ακριβώς γιατί δεν είναι η τυπική αν θέλετε αλλαγή του χρόνου, δεν είναι αυτό το οποίο γίνεται κάθε χρονιά".

Πάντως, ο Δήμαρχος Αθηναίων "φωτογράφισε" ένα μέρος όσων θα συνοδεύσουν την έλευση του 2021, λέγοντας ότι: "κάπου ανάμεσα στην οθόνη της τηλεόρασης και στο μπαλκόνι μας, για να βλέπουμε λίγο και ψηλά, θα μπορέσουμε όλοι να το ζήσουμε και να το απολαύσουμε".

Όσον αφορά στον εορταστικό στολισμό της πόλης, πάντως, ο Κώστας Μπακογιάννης σημείωσε: "Αυτό το οποίο για μένα προσωπικά ήταν το πιο σημαντικό με τον στολισμό φέτος δεν ήταν οι κεντρικοί δρόμοι. Ναι, πολύ ωραία ήταν, νομίζω πολύ το χαρήκαμε, το ‘χαμε ανάγκη, είχαμε ανάγκη να πάρουμε μια ανάσα, το πιο σημαντικό για μένα όμως είναι ότι καταφέραμε να απλώσουμε τον φωτισμό όσο γίνεται περισσότερο μες στην πόλη. Δεν τα καταφέραμε σε όλη την πόλη, αλλά χρόνο με τον χρόνο γινόμαστε καλύτεροι. Σκεφτείτε ότι 35 γειτονιές, 35 πλατείες της πόλης, έχουν χριστουγεννιάτικα δέντρα για πρώτη φορά. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν δρόμοι που δεν είχαν φωτιστεί ποτέ, που φέτος φωτίζονται. Και αυτό, αν θέλετε, είναι και το ζητούμενο. Να το μοιραζόμαστε, να το μοιραζόμαστε όλοι μαζί".

"Υπάρχει καθυστέρηση, αλλά σύντομα θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε"

Ο Δήμαρχος Αθηναίων παράλληλα αναφέρθηκε και στα τρέχοντα σχέδια, μεταξύ αυτών, το έργο υποδομών στον Εθνικό Κήπο, αλλά και αυτά που επίκεινται, όπως το έργο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Μάλιστα, τόνισε πως, ο Δήμος έχει καταθέσει πρόταση στο Υπουργείου Πολιτισμού που έχει τον πρώτο λόγο για τα έργα στους αρχαιολογικού χώρους, σημειώνοντας ότι υπάρχει μία καθυστέρηση, αλλά και εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως "σύντομα θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε".

Συγκεκριμ΄να, ο Κώστας Μπακογιάνης επεσήμανε: "Στον Εθνικό Κήπο έχει ξεκινήσει ένα πολύ σημαντικό έργο, ένα σημαντικό έργο υποδομών. Βεβαίως είναι ένα έργο το οποίο το κάνουμε με πολύ μεγάλη προσοχή, με πολύ μεγάλο σεβασμό, γιατί μιλάμε για τον Εθνικό Κήπο και για το μεγαλείο του. Ακολουθούν ο Λυκαβηττός, που ξεκινάει μέσα στις επόμενες εβδομάδες να δουλεύεται, ένα επίσης πολύ σημαντικό έργο, ακολουθεί ο Λόφος του Στρέφη, και από κει και πέρα έχουμε τον Λόφο του Φιλοπάππου και την Ακαδημία Πλάτωνος, όπου –λογικό είναι, το αντιλαμβάνεστε– έχει τον πρώτο λόγο το Υπουργείο Πολιτισμού, γιατί μιλάμε για αρχαιολογικούς χώρους", για να προσθέσει:

"Αλλά επειδή νομίζω κανείς δεν θέλει να ακούει τον Δήμο Αθηναίων να σπρώχνει τις ευθύνες αλλού, να αποποιείται των ευθυνών του, εμείς έχουμε καταθέσει μία πρόταση, ένα σχέδιο προγραμματικής σύμβασης στο Υπουργείο Πολιτισμού εδώ και αρκετές εβδομάδες. Υπάρχει μια καθυστέρηση είναι η αλήθεια, πιστεύω όμως ότι σύντομα θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε, δηλαδή τη συνεργασία μας –γιατί εμείς είμαστε έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε και ένα μεγάλο κομμάτι του έργου, αλλά να κάνουμε και τη δουλειά–, για να μπορέσουμε επιτέλους να δώσουμε σε αυτές τις περιοχές, σε αυτά τα σημεία, τα εμβληματικά σημεία της πόλης, τη θέση που τους αξίζει",

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα