Αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο: Πάνω από 180 προσαγωγές και 9 συλλήψεις

Σε μαζικές προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά την διάρκεια της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες στους δρόμους του κέντρου και ειδικά γύρω από την Ομόνοια, για τον έλεγχο αλλοδαπών που κινούνται και δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Στόχος της Αστυνομίας ήταν να εντοπίσει όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα που εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις αλλά και να δηλώσει έντονη παρουσία στην περιοχή, εξαιτίας του μακελειού που προηγήθηκε μεταξύ αντίπαλων ομάδων Αφγανών και Πακιστανών, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο από πυροβολισμό ενός Αφγανού

και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ομοεθνή του από πλήγματα που δέχτηκε με μαχαίρι.

Στην περιοχή έχουν γίνει ξανά κατά το παρελθόν αστυνομικές επιχειρήσεις όπως και αιματηρές συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών, ωστόσο αυτό που προκάλεσε την αντίδραση της Αστυνομίας, είναι ότι η συμπλοκή αυτή την φορά έγινε μέρα-μεσημέρι στην καρδιά της Αθήνας μέσα σε δεκάδες περαστικούς, ακόμα και με πυροβολισμούς και με προφανή κίνδυνο, να προκληθούν και περισσότερα θύματα κάτι που ευτυχώς δεν έγινε.

Στη νέα αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν πολυάριθμες δυνάμεις, από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., «ΔΡΑΣΗ», τους «Πάνθηρες», την ΟΠΚΕ κλπ.

Η Αστυνομία προχώρησε συνολικά σε 186 προσαγωγές εκ των οποίων οι 9 κατέληξαν συλλήψεις, πέντε για διοικητική απέλαση, δύο για ναρκωτικά και δύο για παραεμπόριο.

Ανάλογες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν όπως συνεχίζονται και οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη εμπλεκομένων στην αιματηρή συμπλοκή της οδού Μενάνδρου. Μεγαλύτερη συχνότητα περιπολιών σχεδιάζεται και για άλλα σημεία της Πρωτεύουσας που παρουσιάζεται έντονη εγκληματικότητα και παρόμοιες με την Ομόνοια συνθήκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα