Άστατος ο καιρός και το Σάββατο

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με τοπικά έντονα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά τις Σποράδες και την Εύβοια

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοδυτικοί 3-5 και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ

Το Σάββατο

κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια, τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικούς όμβρους κυρίως στα νησιά του Ιονίου, τη Θράκη και τα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα νότια και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 26 με 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 29 με 30 , στις Κυκλάδες τους 29 και στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Νότια Κρήτη τους 31 βαθμούς Κελσίου .

Στην Αττική άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 5. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη άστατος καιρός με τοπικά έντονα φαινόμενα

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και το βράδυ στο Θερμαϊκό τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 8/8/2009 είχαμε ισχυρές βροχές στο Πήλιο με 63 χιλιοστά στη Ζαγορά. Το 2015 σημειώθηκαν κεραυνοί στο Ηράκλειο που προκάλεσαν πολύωρες διακοπές ρεύματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα