Άστατος καιρός την Κυριακή κυρίως κεντρικά και βόρεια – Κανονικές θερμοκρασίες

Θα διατηρηθεί άστατος ο καιρός την Κυριακή και σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης) και τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν στη Θεσσαλία και βαθμιαία

από τη νύχτα στη Μακεδονία.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά στη βόρεια Ευρώπη ενώ στα κεντρικά επικρατούν υψηλές πιέσεις. Οι θερμοκρασίες είναι υψηλές στη Πορτογαλία και χαμηλές στα βορειοδυτικά Βαλκάνια.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το αβαθές χαμηλό στην Αδριατική. Την Κυριακή στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οι οποίες στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρές και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 23 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 25 με 28 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά και αναμένεται εξασθένηση από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Στις 2 Ιουνίου 2005 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στην Αθήνα ενώ το 2014 επικράτησαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με χιονοπτώσεις άνω των 2000 μέτρων στην Πίνδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα