Αστάθεια στα βόρεια την Κυριακή με βροχές και καταιγίδες

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδος αλλά αστάθεια στα βόρεια με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ , στα ανατολικά 4-5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ

Την Κυριακή στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 30 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 35 με 36 βαθμούς , στις Κυκλάδες τους 31, στο Ανατολικό Αιγαίο και την Νότια Κρήτη τους 34 και 33 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Στην Αττική σχεδόν αίθριος καιρός

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βαθμιαία 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αστάθεια τοπικά έντονη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου από τις απογευματινές έως τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 16/8/1900 είχαμε καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και χαλάζι, ενώ χείμαρρος στα Τρίκαλα παρέσυρε και σκότωσε 3 παιδιά. --- Το 2004 Ισχυρές καταιγίδες εκδηλώθηκαν σε Σποράδες και Εύβοια.

Keywords
Τυχαία Θέματα