Αριστείδης Μπαλτάς: Η θητεία της κυβέρνησης λήγει σε έναν χρόνο

Στο News 24/7 στους 88,6 μίλησε ο βουλευτής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Αριστείδης Μπαλτάς.

"Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να καταθέσει τις προτάσεις της και τα κόμματα να τοποθετηθούν. Επί Σαμαρά είχαν κατατεθεί ανάλογες προτάσεις με τις σημερινές απλώς στη συνέχεια αποσύρθηκαν", είπε ο κ. Μπαλτάς, ζητώντας ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Σημείωσε ότι η θητεία

της κυβέρνησης λήγει σε έναν χρόνο και έκανε λόγο για fake news ενόψει της διαδικασίας αναθεώρησης.

Για το άρθρο 16 είπε: "Το άρθρο υπήρξε αντικείμενο έντονης κοινωνικής αντίδρασης στο παρελθόν που είχε οδηγήσει σε μεγάλη πόλωση και μέσα ενημέρωσης κατασυκοφαντούσαν το δημόσιο πανεπιστήμιο. Επίσης ο νόμος Διαμαντοπούλου που για μένα ήταν καταστροφή είναι πολύ πρόσφατος. Μύθος το ότι το Χάρβαρντ θα έρθει εδώ εάν τροποποιηθεί το άρθρο γιατί όσοι δώσουν χρήματα για το καταπίστευμα του ιδρύματος θα πρέπει να υπογράψουν ότι δεν θα έχουν καμία εμπλοκή στη διοίκησή του".

Τόνισε ότι στην πράξη για να λειτουργήσει κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το καταπίστευμα θα πρέπει να είναι της τάξης του μισού δις. "Mε την πόλωση που υπάρχει δεν μπορεί να συζητηθεί αυτό το άρθρο, όπως μπορεί πχ η αλλαγή στις αρμοδιότητες του ΠτΔ".

Για αλλαγές στο Λύκειο: "το νομοσχέδιο προσπαθεί να βελτιώσει τη τρίτη λυκείου".

Για Καμμένο: "Διαφωνεί ριζικά με τη Συμφωνία. Έχει δηλώσει ότι θα αποσυρθεί εάν έρθει στη βουλή. Εκτιμώ ότι η συμφωνία θα περάσει. Ο ίδιος έχει πει ότι δε θα στηρίξει πρόταση μομφής της ΝΔ", δήλωσε για να καταλήξει ότι η συμφωνία είναι αποτέλεσμα της εθνικής γραμμής.

Keywords
Τυχαία Θέματα