Αρχικά βελτίωση την Παρασκευή - Μετά ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

Νέα επιδείνωση από το απόγευμα και από τα δυτικά – Θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή λόγω των νοτιάδων

Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

Την Παρασκευή στη δυτική Ελλάδα από το απόγευμα προβλέπεται εκ νέου επιδείνωση του καιρού

με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές και τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει αρχικά βελτιωμένος καιρός, μετά το μεσημέρι όμως θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια, σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας κυρίως από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι, στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 18 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 20 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική συννεφιά με βροχές μετά το μεσημέρι –Το βράδυ καταιγίδες

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές που το βράδυ θα ενταθούν θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5, από το απόγευμα 6 μποφόρ και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη συννεφιά με τοπικές βροχές

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 11/12/2009 είχαμε ισχυρές βροχές στην Εύβοια με 120 χιλιοστά βροχής στη Στενή. Το 2010 σημειώθηκε χιονόπτωση στα βόρεια προάστια της Αθήνας και στα ημιορεινά της Κρήτης. Το 2014 είχαμε πλημμύρα στην Αίγινα, ζημιές από χαλαζόπτωση στην Κορώνη Μεσσηνίας. Υδροσίφωνες σε Ρόδο, Λέσβο και Κύθηρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα