Αποστολάκης: Κανένα υπηρεσιακό κενό από τις πτήσεις στην τελετή παράδοσης - παραλαβής

«Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε υπηρεσιακό κενό, δεν φύγανε από την αποστολή τους» τόνισε ο υπουργός Εθν. Άμυνας Βαγγέλης Αποστολάκης σχετικά με τις πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών κατά την πρόσφατη τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου από τον Πάνο Καμμένο.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη, ο Β. Αποστολάκης επισήμανε ότι η πτήση των μαχητικών αεροσκαφών διήρκησε για ελάχιστο χρόνο κι έγινε «στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής

δραστηριότητας», ενώ σημείωσε ότι πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών σε τελετές γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται.

Αναφερόμενος στο κόστος της πτήσης των αεροσκαφών αυτών, ο Β. Αποστολάκης επισήμανε ότι είναι απόρρητο και δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί, παρατήρησε όμως ότι δεν επιβαρύνθηκε ο προϋπολογισμός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, καθώς οι πτήσεις ήταν μία προγραμματισμένη δραστηριότητα. Ο Β. Αποστολάκης σχολίασε ότι τέτοιου είδους πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών σε τελετές γίνονται και σε ευρωπαϊκές χώρες απορρίπτοντας αναφορές του Σ. Σταματή σε καταστάσεις που θύμισαν Σαουδική Αραβία.

Σταμάτης: Εκδόθηκε δεύτερη ανακοίνωση μετά τις αντιδράσεις

Ο Δ. Σταμάτης τόνισε ότι υπήρξαν δύο ανακοινώσεις που δικαιολογούσαν τις πτήσεις με την δεύτερη να εκδίδεται μετά τις αντιδράσεις και να αφορά τα περί προγραμματισμένης εκπαιδευτικής πτήσης.

Ο Δ. Σταμάτης έθεσε επίσης το ζήτημα της πτήσης του Π. Καμμένου με ελικόπτερο πάνω από τα Ίμια λίγο πριν παραδώσει το υπουργείο κι αναρωτήθηκε αν η πτήση αυτή έγινε κατόπιν συνεννόησης με τις στρατιωτικές αρχές δεδομένου ότι η περιοχή έχει «θερμότητα», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αποστολάκης: Ο Καμμένος έχει δίπλωμα πιλότου ελικοπτέρου

Ο Β. Αποστολάκης υπογράμμισε ότι ο Π. Καμμένος έχει απαντήσει πολλές φορές ο ίδιος για τα περί των πτήσεών του. Μάλιστα, ο Β. Αποστολάκης απάντησε και σε ερώτημα αν ο Π. Καμμένος μπορεί να κάθεται συγκυβερνήτης σε πτήσεις ελικοπτέρων.

Ο Β. Αποστολάκης ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει θέμα ασφαλείας, καθώς ο Π. Καμμένος έχει δίπλωμα πιλότου ελικοπτέρου.

"Όποιος αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία μας θα λάβει άμεση και συντριπτική απάντηση"

Ο Β. Αποστολάκης εξέφρασε την συγκίνησή του για την παρουσία του στον κοινοβουλευτικό έλεγχο για πρώτη φορά μετά την ανάληψη υπουργικών καθηκόντων κι έκανε έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις για εθνική ενότητα στα ζητήματα που έχουν σχέσεις με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Β. Αποστολάκης προειδοποίησε ότι όποιος αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία της χώρας «θα λάβει άμεση και συντριπτική απάντηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα