Απίστευτες ιστορίες μαγειρικής που αποδεικνύουν ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα

Υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που αγαπούν το φαγητό, όσο τίποτε, προσπαθώντας κάθε δευτερόλεπτο της ζωής τους να περάσουν αυτή την αγάπη και στους άλλους, μέσα φυσικά από την μαγειρική. Κάποιοι από αυτούς, όσες δυσκολίες και αν συνάντησαν στην πορεία τους, δεν το έβαλαν κάτω. Συνέχισαν να κάνουν αυτό που λατρεύουν, φτάνοντας σήμερα στο σημείο να θεωρούνται οι καλύτεροι σεφ παγκοσμίως.

Όλα είναι εφικτά, αρκεί να υπάρχουν εφόδια, τα οποία θα σε βοηθήσουν να πας στην επόμενη πίστα. Να κάνεις το ταλέντο σου επάγγελμα κι αυτό να σε οδηγήσει

μετά εκεί που πρέπει. Με σύγχρονες εγκαταστάσεις στην καρδιά της Αθήνας, μεγάλη εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης και κορυφαίο εκπαιδευτικό προσωπικό, η Etoile by Les Chefs είναι η πλέον εξειδικευμένη σχολή για την γαστρονομία και τον τουρισμό. Το απαραίτητο εφόδιο για μια σπουδαία καριέρα στη μαγειρική.

Αν σκέφτεσαι πως ήρθε η ώρα να πάρεις μια μεγάλη απόφαση για το μέλλον σου και η μαγειρική είναι η τέχνη που σε γοητεύει, τότε μήπως θα πρέπει να εμπνευστείς από τέσσερις σπουδαίους σεφ, οι οποίοι ξεκίνησαν από το μηδέν και κατάφεραν να χτίσουν μια αυτοκρατορία;

Τζέιμι Όλιβερ

Η μαγειρική ήταν πάντα στο αίμα του διάσημου Βρετανού σεφ, Τζέιμι Όλιβερ. Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να ασχοληθεί με κάτι διαφορετικό, έχοντας μεγαλώσει μέσα στο εστιατόριο που διατηρούσε η οικογένειά του. Από παιδί έμπλεκε συνεχώς στα πόδια των δικών του και προσπαθούσε να τους βοηθήσει στην παρασκευή του φαγητού. Έτσι, στα 16 αποφάσισε να παρατήσει το σχολείο και να γραφτεί σε μια σχολή μαγειρικής, προκειμένου να αφοσιωθεί στην τέχνη που πάντα τον γοήτευε. Το ταλέντο του φάνηκε από νωρίς κι ο Ιταλός σεφ, Αντόνιο Καρλούτσιο, τον πήρε να δουλέψει δίπλα του. Στη συνέχεια, ο Τζέιμι έπιασε δουλειά στο River Cafe στο Hammersmith, όπου το 1997 τον ανακάλυψε τυχαία μια τηλεοπτική ομάδα που επισκέφτηκε το μαγαζί για ένα θέμα. Η εκτόξευση του Βρετανού σεφ δεν άργησε να έρθει. Ακολούθησαν πολλές εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση, ριάλιτι, βιβλία, κάνοντάς τον σήμερα έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους σεφ παγκοσμίως.

Φεράν Αντριά

Ο Φεράν Αντριά ξεκίνησε από τον πάτο και κατάφερε μόνος του, με πείσμα, αλλά και ταλέντο να φτάσει στην κορυφή. Το 1980 εργαζόταν ως λαντζιέρης σε ένα ξενοδοχείο έξω από τη Βαρκελώνη, μαθαίνοντας όμως παράλληλα αρκετά πράγματα σχετικά με τη μαγειρική. Ένα χρόνο αργότερα πήγε στρατό, όπου πήρε πόστο (πού αλλού;) στην κουζίνα, μαγειρεύοντας παραδοσιακά ισπανικά πιάτα. Το 1984, σε ηλικία 22 ετών, ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά του έγινε πραγματικότητα, πιάνοντας δουλειά στο παγκοσμίου φήμης εστιατόριο, elBulli, το οποίο είχε τρία αστέρια Michelin. Τι πέτυχε ο Αντριά; Μέσα σε 18 μήνες να γίνει ο αρχισέφ του συγκεκριμένου εστιατορίου!

Γκόρντον Ράμσεϊ

Τα παιδικά χρόνια του Γκόρντον Ράμσεϊ ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια με άλλα τρία αδέρφια και δύο γονείς που έκαναν παραπάνω από μία δουλειές για να επιβιώσουν, η μαγειρική αποτελούσε τη μόνη διέξοδο του Σκωτσέζου. Άργησε, όμως, αρκετά να φτάσει στην καταξίωση. Ξεκίνησε ως λαντζιέρης σε ένα ινδικό εστιατόριο της γειτονιάς του, ενώ παράλληλα έπαιζε ποδόσφαιρο. Στα 19 του αποφάσισε να πάρει τη μαγειρική πιο σοβαρά κι έτσι γράφτηκε σε μια σχολή, κάτι που όπως σχολιάζει ο ίδιος ήταν “καθαρά θέμα τύχης”. Οι πρώτες του εμπειρίες στις κουζίνες ως μάγειρες δεν είναι και οι καλύτερες. Συχνά δεχόταν bullying και λεκτική βία (ίσως του έμεινε κουσούρι;), όμως δεν το έβαλε κάτι. Συνέχισε να παλεύει γι’ αυτό που του άρεσε όσο τίποτε άλλο, την μαγειρική. Τελικά κατάφερε το 1993 να εργαστεί για πρώτη φορά ως head chef! Η εξέλιξή του γνωστή, αφού άνοιξε εστιατόρια, παρουσίασε εκπομπές στην τηλεόραση, γράφει βιβλία και γενικά το όνομά του έχει γίνει συνώνυμο της μαγειρικής.

Άντονι Μπουρντέν

Μπορεί έφυγε από τη ζωή το 2018, όμως η επιρροή που ασκεί και θα ασκεί για πολλά ακόμη χρόνια στους νεότερους σεφ, ο Άντονι Μπουρντέν, είναι τεράστια. Ο Αμερικανός σεφ, συγγραφές και παρουσιαστής εκπομπών μαγειρικής δεν βρήκε τίποτε έτοιμο. Χρειάστηκε κόπος, ιδρώτας και πολλές πολλές ώρες πάνω από τις κουζίνες για να χτίσει τον μύθο του. Το 1978 αποφοίτησε από το Culinary Institute of America και ξεκίνησε να εργάζεται ως μάγειρας σε πολλά εστιατόρια της Νέας Υόρκης. Πόσα χρόνια πέρασαν μέχρι να καταφέρει να καταξιωθεί ως σεφ και να αποκτήσει φήμη; Τουλάχιστον 20 (!), αφού το 1998 εργάστηκε για πρώτη φορά ως executive chef στο Brasserie Les Halles του Μανχάταν.

Όλοι τους πετυχημένοι, απολαμβάνοντας μια παγκόσμια αναγνώριση η οποία δεν ήρθε τυχαία. Την κέρδισαν μέσα από τις σπουδές και την εργασία τους. Το ΙΙΕΚ Etoile by Les Chefs έχει ως αποστολή την παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης με σκοπό τη δημιουργία άριστων επαγγελματιών που ξεχωρίζουν στην αγορά του επισιτισμού και του τουρισμού, τόσο σε ελληνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Το πρόγραμμα σπουδών Chef ή Pastry Chef (αν η κλίση σου είναι στη ζαχαροπλαστική) θα σε προετοιμάσει μέσα από τέσσερα εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης, αλλά και ένα εξάμηνο έμμισθης πρακτικής άσκησης, για το πλέον περιζήτητο επάγγελμα στον επισιτισμό και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Παράλληλα, στην Etoile by Les Chefs θα βρεις και το πρόγραμμα σπουδών 'Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας', το οποίο διαρκεί δύο έτη και συνδυάζει θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε έναν υπερσύγχρονο εκπαιδευτικό χώρο, εξειδικευμένα σεμινάρια από κορυφαίους επαγγελματίες των μεγαλύτερων Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων και εκπαιδευτικές επισκέψεις στους πραγματικούς χώρους εργασίας.

Η ώρα να πάρεις μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον σου, έφτασε. Είναι στο χέρι σου να επιλέξεις τους καλύτερους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απίστευτες,apisteftes