ΑΟΖ και επενδύσεις στο τετ α τετ Τσίπρα - Ρος

Στην ατζέντα που συζητήθηκε στην συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας, το απόγευμα της Παρασκευής στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Ουίλμπορ Ρος αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου. Οι δύο άνδρες είχαν μια εις βάθος ανταλλαγή απόψεων τόσο για τις εξελίξεις σε σχέση με την Κυπριακή

ΑΟΖ και τον ενεργειακό χάρτη στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, όσο και τον ρόλο του πυλώνα ασφαλείας και σταθερότητας που έχει η Ελλάδα στην περιοχή.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε, επίσης, στις εξαιρετικά σημαντικές προοπτικές των διμερών οικονομικών σχέσεων, που διανοίγονται με την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής και σηματοδοτούνται με τη δυναμική συμμετοχή των ΗΠΑ στη ΔΕΘ ως τιμώμενη χώρα. Επιπλέον, τονίστηκε ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας αλλά και ο εμπορικός, διαμετακομιστικός και ενεργειακός κόμβος της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι πολύ σημαντικές προοπτικές επενδύσεων στους τομείς του τουρισμού - real estate, υποδομών και ενέργειας (Νεώριο, FSRU Αλεξανδρούπολης, Ελληνικό και λιμάνια).

Τονίστηκαν δε οι προοπτικές που ανοίγονται στους παραπάνω τομείς, καθώς η Ελλάδα αναβαθμίζει τον ρόλο της στα Βαλκάνια με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, οι δυο άνδρες υπογράμμισαν ότι το στοίχημα των επόμενων χρόνων θα είναι η στήριξη των ελληνικών startups, δεδομένης και της εξαιρετικά ενισχυμένης παρουσίας τους και στη φετινή ΔΕΘ, αφού για πρώτη φορά συμμετέχουν σε αυτήν 120 νεοφυείς επιχειρήσεις καινοτομίας.

Επίσης ο Πρωθυπουργός έθεσε στον Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ το ζήτημα των επιπτώσεων σε ελληνικές εταιρείες που προκύπτουν από την επιβολή δασμών στις εξαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί.

Τσίπρας: Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση - Ρος: Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα

Η Ελλάδα αφήνει πίσω την κρίση και πορεύεται σε ένα περιβάλλον με περισσότερη ανάπτυξη και ασφάλεια για την περιοχή, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, τόνισε μπροστά στις κάμερες ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τη ΔΕΘ, την Ελλάδα και την οικονομία της. Ο κ. Ρος εξέφρασε παράλληλα τη χαρά του επειδή, όπως είπε, η οικονομία της Ελλάδας βελτιώνεται, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το μομέντουμ για τη χώρα μας. Σημείωσε, δε, πως παλιά ερχόταν πολύ συχνά στη χώρα μας.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή των ΗΠΑ στη φετινή ΔΕΘ, όπου είναι η τιμώμενη χώρα, και σημείωσε πως η συμμετοχή αυτή υπογραμμίζει τους στενούς δεσμούς των δύο χωρών και είναι μήνυμα συμβολικής αλλά και οικονομικής αξίας, καθώς δίνει τον τόνο πως πέρα από τους στενούς δεσμούς οι δύο χώρες έχουν προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων και συνεργασίας εταιριών στον τομέα των επενδύσεων

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΟΖ, Τσίπρα - Ρος,aoz, tsipra - ros