Ανατίναξαν ΑΤΜ στο Χαλάνδρι και αφαίρεσαν τα χρήματα

Το ΑΤΜ τράπεζας που ήταν τοποθετημένο στην είσοδο σουπερμάρκετ επί της οδού Αγίας Παρασκευής 111, στο Χαλάνδρι, έγινε στόχος αγνώστων διαρρηκτών.

Μισή ώρα μετά τις 3 τα ξημερώματα, οι άγνωστοι δράστες παροχέτευσαν μίγμα αερίου με την μέθοδο «PLOFKRAAK» στο ΑΤΜ και το ανατίναξαν, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο, να αφαιρέσουν τα χρήματα από τις κασετίνες.

Αμέσως μετά την

πράξη τους, οι δράστες διέφυγαν με τη λεία τους, αφήνοντας πίσω τους εκτεταμένες φθορές στο ΑΤΜ και στην είσοδο του σουπερμάρκετ, ενώ παρά τις αναζητήσεις που ακολούθησαν από την Αστυνομία, δεν κατέστη εφικτός ο εντοπισμός τους.

Η μέθοδος PLOFKRAAK

H τεχνογνωσία στο αντικείμενο αυτό, με την παροχέτευση μίγματος αερίου σε ΑΤΜ και πρόκληση έκρηξης με σπινθήρα έχει διαδοθεί σε μεγάλο βαθμό, έχουν υπάρξει πολλοί μιμητές και πολλοί ακόμη που πρόθυμα δοκιμάζουν τις δυνατότητες τους με αποτυχημένες απόπειρες μέχρι να εκπαιδευτούν στο «πεδίο» και να αποκτήσουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και την γνώση παροχέτευσης των σωστών συνδυασμών και μιγμάτων αερίων ώστε να ανατινάζουν τα ΑΤΜ αφήνοντας ακέραιη την λεία τους δηλαδή τις κασετίνες με τα μετρητά, που σε κάθε περίπτωση είναι κάτι δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα