Αμερικανικές εκλογές: "Κλειδώνει" και την Αριζόνα ο Μπάιντεν

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, επικρατεί σε ακόμη μια πολιτεία-κλειδί, την Αριζόνα, εκτίμησε η Edison Research την Πέμπτη, καταφέρνοντας νέο πλήγμα στον Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η νίκη του Μπάιντεν στην πολιτεία αυτή σημαίνει ότι θα εξασφαλίσει τουλάχιστον 290 εκλέκτορες στο σώμα που αναδεικνύει

τον νικητή των εκλογών — πολύ περισσότερες από τις 270 ψήφους που χρειαζόταν. Κερδίζει επίσης καθαρά τη λαϊκή ψήφο, με διαφορά 5,2 εκατομμυρίων, ή 3,4%.

Υπενθυμίζεται ότι το Associated Press και το Foxnews είχαν εδώ και μέρες κατοχυρώσει την Αριζόνα, υπέρ του υποψηφίου των Δημοκρατικών.

Με μόλις μερικές πολιτείες να καταμετρούν ακόμη ψηφοδέλτια, καμία εκλογική αριθμητική δεν βγάζει καλό πηλίκο για τον Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έχει υποστηρίξει επανειλημμένα πως οι εκλογές αμαυρώθηκαν από εκτενή νοθεία, χωρίς κανένα τεκμήριο που να στηρίζει τον ισχυρισμό. Για να επικρατήσει, θα έπρεπε να κερδίσει τον Μπάιντεν σε τρεις πολιτείες όπου ο Δημοκρατικός προηγείται, με μεγάλη ή μικρότερη διαφορά.

Η εκστρατεία του Τραμπ έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη αμφισβητώντας τα αποτελέσματα σε διάφορες πολιτείες, αν και ορισμένες από τις αγωγές ήδη μπήκαν στο συρτάρι από τους δικαστές.

Ειδικοί σε νομικά θέματα τονίζουν πως οι προσφυγές της στα δικαστήρια ελάχιστες πιθανότητες υπάρχουν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα. Πολιτειακοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων πολλών Ρεπουμπλικάνων, διαβεβαιώνουν άλλωστε πως δεν προκύπτουν στοιχεία για σοβαρές παρατυπίες ή νοθεία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα