Αλλάζει ο καιρός: Βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλαγή του καιρού έχουμε ήδη από το προηγούμενο διήμερο στη χώρα μας με την επικράτηση βοριάδων και την πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά κυρίως τμήματα. Από πλευράς βροχών η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά παρότι στα μέσα της εβδομάδος θα εκδηλωθούν τοπικά φαινόμενα στα δυτικά τα κεντρικά και τα νότια τμήματα της χώρας. Την Κυριακή η θερμοκρασία στο Καστελόριζο έφτασε τους 27 βαθμούς στην Κω και στη Σάμο τους 26 ,ενώ 25 βαθμοί σημειώθηκαν στη Καλαμάτα

και τη Ρόδο.

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων διακρίνεται το χαμηλό στη Κεντρική Μεσόγειο που συνοδεύεται από μετωπική δραστηριότητα το οποίο παραμένει σχεδόν στάσιμο και δεν θα μας επηρεάσει.

Στη χώρα μας τη Δευτέρα θα έχουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Παροδικά αυξημένες θα είναι οι νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά τις Βόρειες Σποράδες , την Εύβοια και τη Βόρεια Κρήτη Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 5 με 6 και στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μπ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά τους 24 με 25 βαθμούς.

Στην Αττική τη Δευτέρα ο καιρός θα κυλήσει με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια . Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μπ και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μπ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 5 Νοεμβρίου 1899 είχαμε πλημμύρες στον Κηφισό, στο ρέμα του Κυκλοβόρου , στον Πειραιά το Μοσχάτο καθώς και στο κέντρο της Αθήνας με 7 νεκρούς. Ισχυρές καταιγίδες εκδηλώθηκαν και στις 5 Νοεμβρίου του 1928 και πλημμύρισαν περιοχές στο Μοσχάτο και το Φάληρο, ενώ στις 5 Νοεμβρίου του 1936 επηρεάστηκαν οι Τζιτζιφιές η Καλλιθέα, και το Μοσχάτο και είχαμε δύο νεκρούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα