Αίθριος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες την Παρασκευή

Σχεδόν αίθριος θα κυλήσει ο καιρός την Παρασκευή σχεδόν σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα στα δυτικά και τα βόρεια. Οι βοριάδες θα διατηρηθούν ενισχυμένοι στο Αιγαίο στα 6-7 μπ.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών την Παρασκευή θα έχουμε Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Αττική,Κύθηρα,

Αν.Στερεά, Εύβοια, Σποράδες, Περ. Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Περ. Β. Αιγαίου, Περ. Ν. Αιγαίου, Περ. Κρήτης, Περ. Πελοποννήσου, Περ. Δ. Ελλάδας & Περ. Ιονίων Νήσων σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται ο αντικυκλώνας στη Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη που εκτείνεται μέχρι τα βόρεια Βαλκάνια και ο οποίος συνδυάζεται με το καμηλό στην περιοχή της Κύπρου προκαλώντας τους ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο. Δύο άλλα ισχυρά χαμηλά θα επηρεάσουν τη Βόρεια Ευρώπη με πολλές βροχές.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές στην περιοχή της Κύπρου.

Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βορειοδυτικά και υπάρχει πιθανότητα για λίγες μπόρες στη Δυτική Μακεδονία Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς στα δυτικά τοπικά 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 30 στη νότια Κρήτη τους 34 και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Στις 30 Αυγούστου 2008 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στα Χανιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα