Αίθριος και σήμερα ο καιρός - Συνεχίζεται η άνοδος της θερμοκρασίας

Ασθενής συνδυασμός του βαρομετρικού υψηλού στα Βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην περιοχή της Κύπρου διατηρεί το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο , καθώς και στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας. Ο αίθριος καιρός θα διατηρηθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σε όλη τη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός

και μόνο στα βορειοανατολικά ορεινά θα υπάρχουν κάπως περισσότερες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσει ακόμη και τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου τοπικά στη Κεντρική και Νότια ηπειρωτική χώρα.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Προοπτική καιρού

Το επόμενο τριήμερο θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η αστάθεια θα περιοριστεί την Τετάρτη και Πέμπτη κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει και την Πέμπτη θα φτάσει τους 35 και πιθανόν τους 36 βαθμούς τοπικά. Στο Αιγαίο θα επικρατήσει βοριαδάκι το πολύ 5-6 μπoόρ στα νότια, λίγο πιο ενισχυμένο την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Στον παραπάνω χάρτη φαίνονται καθαρά οι θερμές αέριες μάζες στην Λιβύη και την Τυνησία που τείνουν να κινηθούν προς την περιοχή μας καθώς επίσης και τις θερμές μάζες που υπάρχουν στο εσωτερικό της Τουρκίας και οι οποίες τροφοδοτούν ελαφρώς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Όμως παράλληλα αξίζει να παρατηρήσετε οτι ο συνδυασμός του βαρομετρικού χαμηλού στην Κύπρο με το βαρομετρικό Υψηλό στα Βορειοδυτικά Βαλκάνια δημιουργεί βόρειο ρεύμα στη χώρα μας, το οποίο τροφοδοτεί με “ψυχρότερες” μάζες το Αιγαίο . Για τον λόγο αυτό η θερμοκρασία δεν ανεβαίνει κι άλλο από την Παρασκευή και μετά.

Κλείνουμε παρουσιάζοντας την μεσοπρόθεσμη πρόγνωση για την Αθήνα όπου φαίνεται καθαρά οτι από την Κυριακή ο καιρός θα δροσίσει και πάλι και μετά από τα 35αρια θα βρεθούμε γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα