Αυστραλία: Οι βροχοπτώσεις διαλύουν το τοξικό νέφος

Βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σε περιοχές της Αυστραλίας που υποφέρουν από τις γιγαντιαίες πυρκαγιές από τον Δεκέμβριο, βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα.

Αφότου ξέσπασε η κρίση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αυστραλία τον Σεπτέμβριο, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 28 άνθρωποι και κατά εκτιμήσεις ένα δισεκατομμύριο ζώα, 2.000 σπίτια καταστράφηκαν, ενώ έκταση εμβαδού 100.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων — μεγαλύτερη από αυτήν της Νότιας Κορέας ολόκληρης — καλύπτεται πλέον από αποκαΐδια.

Οι πυρκαγιές αυτές, που συνδέονται με την αυξημένη ξηρασία που γνωρίζει η Αυστραλία

τα τελευταία χρόνια, επιδεινώθηκαν από την κλιματική αλλαγή. Οι επιστήμονες προβλέπουν εξάλλου εδώ και καιρό ότι τα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα, όπως αυτή η ξηρασία, αναμένεται να επιδεινωθούν.

Από τις πυρκαγιές έχουν πληγεί επίσης σε μεγάλο βαθμό η πανίδα και η χλωρίδα της Αυστραλίας, που θεωρούνται μοναδικές παγκοσμίως. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ένα δισεκατομμύριο ζώα έχουν σκοτωθεί.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Σούσαν Λέι δήλωσε εξάλλου ότι σε ορισμένες περιοχές τα κοάλα θα καταταχθούν στα είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα