Αδιανόητο: Ιερέας βάζει παιδιά να τραβήξουν την Πόρσε του με σκοινιά

Αντιδράσεις στα social media έχει προκαλέσει ο ιερέας ονόματι Τζον Σουλτάνα.

Ο εν λόγω κληρικός από τη Μάλτα, γιόρτασε τον διορισμό του ζητώντας από παιδιά να τον τραβήξουν με σχοινιά ανάμεσα στους δρόμους την Πόρσε του, όσο εκείνος χαιρετούσε το συγκεντρωμένο πλήθος.

Ο 47χρονος Τζον Σουλτάνα διορίστηκε σε εκκλησία στη Βαλέτα. Ο ίδιος μπήκε στο πολυτελές όχημά του όσο τα παιδιά τραβούσαν το όχημα με σκοινιά

στα σοκάκια της πρωτεύουσας, σε αυτό το παράδοξο "τελετουργικό".

Οι Times of Malta αναφέρουν πως αυτή η "περιφορά" είναι σύνηθες φαινόμενος για ιερείς στην περιοχή Γκόζο, ωστόσο οι αντιδράσεις είναι πολλαπλές καθώς πολλοί κάνουν λόγο για μια πρωτοφανή επίδειξη πλούτου που δεν συνάδει με τη θέση και τον ρόλο του κληρικού.

Ο Ρενέ Καμιλιέρι, καθηγητής θεολογίας στο πανεπιστήμιο της Μάλτας, χαρακτήρισε την παρέλαση ως "σκουπίδι", δηλώνοντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας ότι καταδικάζει όποιον αποδέχτηκε την εικόνα με τα τα παιδιά να τραβούν τον ιερέα μέσα στην Πόρσε. "Υπάρχει ένας βαθμός κενότητας στην Εκκλησία αυτή τη στιγμή και δεν μπορούμε να περιμένουμε να προσελκύσουμε ανθρώπους σε εμάς αν συνεχίσουμε να κάνουμε αυτά τα ηλίθια πράγματα" δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Η πιο διαδεδομένη και επίσημη θρησκεία στη χώρα είναι ο ρωμαιοκαθολικισμός με το 99% του πληθυσμού να είναι καθολικοί, κάτι που καθιστά τη Μάλτα μια από τις πλέον "καθολικές" χώρες στον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα