Α. Ρουπακιώτης: Μακρά η πορεία παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη

Τις σκέψεις του για την κριτική που ασκείται στη Δικαιοσύνη διατύπωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού, όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

"Δεν υπάρχει κράτος στην Ευρώπη όπου οι κυβερνήσεις δεν έχουν λόγο στον ορισμό των ηγεσιών των ανώτατων δικαστηρίων. Στη χώρα μας υπάρχει μακρά πορεία παρέμβασης στη

Δικαιοσύνη όχι μόνο από κυβερνήσεις αλλά και οικονομικά κέντρα, από συμφέροντα που κρύβονται πίσω από εκδοτικά συστήματα, ακόμη και από την Εκκλησία. Οταν το δικαστικό σύστημα υπάρχει σε μια χώρα με τόσο έντονη διαφθορά, είναι αναμενόμενο να τραυματίζεται η αξιοπιστία του. Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός ικανών και έντιμων δικαστικών, υπάρχει και ένα μεσόστρωμα που άλλοτε τα καταφέρνει άλλοτε όχι, άλλοτε αντέχει άλλοτε όχι, που δεν θα πρέπε καν να είναι εκει".

Όπως συνέχισε ο κ. Ρουπακιώτης:"Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Το ακούμε συνέχεια. Το λένε στην κυβέρνηση και το αρνούνται στην αντιπολίτευση. Το δικαστικό σύστημα διασφαλίζει την ανεξαρτησία του καλύτερα από κάθε άλλο σύνταγμα άλλης χώρας. Κρίνεται αν είναι αξιόπιστοι οι δικαστές. Ομως, ισχύει ότι λειτουργεί με αξιόπιστο τρόπο το δικαστικό σύστημα".

Σε σχέση με το νόμο Παρασκευόπουλου, θύμισε ότι 22 βουλευτές ψήφισαν παρών και σχολίασε ότι είναι άλλο να λέει κανείς ότι πρέπει να τροποποιηθει και άλλο να τον ρίχνει στα πυρά ως υπαίτιο για όλα τα δεινά.

Ο κ. Ρουπακιώτης αποδέχθηκε ως δικαιολογημένη την κοινωνική κριτική στη Δικαιοσύνη: "Ο κόσμος είναι υποχρεωμένος να ελέγχει τα πάντα. Πρέπει να ξεκινάμε από τη θετική παραδοχή, ότι το κοινοβούλιο νομοθετεί και το δικαστικό σύστημα δικάζει. Αλλιώς δεν θα υπάρχει κοινωνική συνάρθρωση".

Keywords
Τυχαία Θέματα