Villagers of Ioannina City: Ταρακούνησαν το Θέατρο Βράχων - Τα πολιτικά μηνύματα πίσω από το "Καρακόλια"

Το δημοφιλές συγκρότημα από τα Ιωάννινα, που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την ροκ μουσική με παραδοσιακούς ήχους, εμφανίστηκε την Κυριακή στο Θέατρο Βράχων σε μία μεγάλη συναυλία όπου παρουσίασαν ζωντανά υλικό από τον ολοκαίνουριο δίσκο τους "Age of Aquarius", αλλά και παλιές, κλασικές επιτυχίες που αγαπήθηκαν από χιλιάδες κόσμου.

Κατάμεστο το Θέατρο

Βράχων την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου. Οι δύο πρώτες φάσεις πώλησης είχαν γίνει sold out από νωρίς.

Ήδη σε ανακοίνωση πριν το λάιβ, η διοργάνωση είχε ενημερώσει τον κόσμο ότι, αφενός κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα γινόταν χρήση έντονων οπτικών εφέ (strong visuals) και γι' αυτό εφιστούσαν την προσοχή των ατόμων με ευαισθησίες στα μάτια, ενώ αφετέρου προειδοποιούσαν ότι το επίπεδο της έντασης του ήχου θα ήταν πολύ υψηλό. Συνιστούσαν μάλιστα στους θεατές με ευαισθησία στην ακοή να χρησιμοποιήσουν προστατευτικά για τα αυτιά!

Κλίμα ετοιμοπόλεμο δηλαδή.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν απίστευτη. Ενέργεια, ένταση, χορός, καπνογόνα, φωνές και μουσική. Οι περισσότεροι είχαν ήδη απομνημονεύσει και τραγουδούσαν τους στίχους από τα κομμάτια του νέου δίσκου.

Το Highlight της βραδιάς όμως δεν είναι άλλο από το σημείο που ξεκίνησε να ακούγεται ένα από τα πλέον δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος, "Καρακόλια", (τούτοι οι μπάτσοι που 'ρθαν τώρα), διασκευή του ομώνυμου τραγουδιού του Γ. Ιωαννίδη.

Το κομμάτι ξεκίνησε να παίζει, καπνογόνα πήραν φωτιά, όλο το Θέατρο ταρακουνήθηκε από τους χορούς. Οι VIC βρίσκονται προς το τέλος του τραγουδιού, ψέλνοντας τους στίχους "Μπάτσοι και χωροφυλάκοι Άιντε κι ένα φασιστάκι", όταν οι θεατές ήρθαν αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο.

Στη σκηνή, πάνω από τα κεφάλια του συγκροτήματος, άρχισαν να προβάλλονται οπτικά εφέ με διάφορα πολιτικά μηνύματα. "Ζούμε μέρες απίστευτες", δείχνει το πρώτο μήνυμα, εισάγοντας κατά κάποιον τρόπο, το κοινό στο τί επρόκειτο να ακολουθήσει.

Μηνύματα για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο "Ναι, αλλά τί γύρευε στα Εξάρχεια ο δεκαπεντάχρονος;", για τον Παύλο Φύσσα "Τον σκότωσαν για το ποδόσφαιρο" , τον Ζακ Κωστόπουλο "Τοξικομανής κρατώντας μαχαίρι επιχείρησε να ληστέψει κοσμηματοπωλείο και τραυματίστηκε θανάσιμα από σπασμένα γυαλιά", μηνύματα που αναφέρονταν στις πρόσφατες αστυνομικές επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων στο κέντρο της Αθήνας "Αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίων με 260 αλλοδαπούς" και ως επίλογος λειτούργησε η φράση "...ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ".

Keywords
Τυχαία Θέματα