Rotting Christ: Το αιρετικό Πιστεύω του Καζαντζάκη κόντρα στον σκοταδισμό

Κυκλοφόρησε το επίσημο βίντεο για το "Πιστεύω" των Rotting Christ που περιλαμβάνεται στον νέο τους δίσκο, Heretics.

Η μπάντα μελοποιεί μέρος της Ασκητικής του Νίκου Καζαντζάκη και θα έλεγε κανείς πως το timing κυκλοφορίας του βίντεο είναι το ιδανικό, καθώς έρχεται αμέσως μετά τις αντιδράσεις για τη συναυλία τους στην Πάτρα που αναβλήθηκε.

Μία συναυλία που βέβαια δεν έγινε για τεχνικούς λόγους,

όπως ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια αρχή, η οποία ωστόσο μπήκε στο στόχαστρο ακροδεξιών ομάδων (Ιερός Λόχος) ενώ προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση.

Η δημοτική αρχή, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως η συναυλία δεν πραγματοποιήθηκε εξ αιτίας τεχνικών ζητημάτων και η μόνη περίπτωση κατά την οποία δεν παραχωρούνται χώροι για εκδηλώσεις, είναι όταν τους ζητά η Χρυσή Αυγή.

"Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο, καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο, το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε ζωη.

Πιστεύω σ' ένα Θεό, Ακρίτα, Διγενή, στρατευόμενο πάσχοντα μεγαλοδύναμο, όχι παντοδύναμο, πολεμιστή στ' ακρότατα σύνορα, στρατηγό αυτοκράτορα σε όλες τις φωτεινές δυνάμεις, τις ορατές και τις αόρατες.

Πιστεύω στ' αναρίθμητα, εφήμερα προσωπεία που πήρε ο Θεός στους αιώνες και ξεκρίνω πίσω από την απαυτή ροή του την ακατάλυτη ενότητα.

Πιστεύω στον άγρυπνο βαρύν αγώνα Του, που δαμάζει και καρπίζει την ύλη τη ζωοδόχα, πηγή φυτών και ανθρώπων.

Πιστεύω στην καρδιά του ανθρώπου, το χωματένιο αλώνι, όπου μέρα και νύχτα παλεύει ο Ακρίτας με το θάνατο. "Βοήθεια!" κράζεις, Κύριε. "Βοήθεια!" κράζεις, Κύριε, κι ακούω.

Μέσα μου οι προγόνοι και απογόνοι κι οι ράτσες όλες, κι όλη η γης, ακούμε με τρόμο, με χαρά, την κραυγή Σου.

Μακάριοι όσοι την ακούν και χύνουνται να σε λυτρώσουν Κύριε, και λεν: "Εγώ και συ μονάχα υπάρχουμε".

Μακάριοι όσοι σε λύτρωσαν, σμίγουν μαζί Σου Κύριε, και λεν: "Εγώ και Συ είμαστε Ένα".

Και τρισμακάριοι όσοι κρατούν, και δε λυγούν, απάνω στους ώμους τους, το μέγα, εξαίσιο, αποτρόπαιο μυστικό: "Και το Ένα τούτο δεν υπάρχει!"

Νικολαος Καζαντζακης".

Σημειώνεται πως οι Rotting Christ έχουν δεχθεί πλείστες επιθέσεις για το όνομά τους. Μάλιστα το 1999, ο Ρεπουμπλικανός Γκάρι Μπάουερ είχε χαρακτηρίσει το συγκρότημα "αντικαθολικό", με τους ίδιους να έχουν απαντήσει πως είναι δικαίωμά τους να κάνουν κριτική στις θρησκείες, τις οποίες θεωρούν "σάπιες" (rotting). "Αυτό δε σημαίνει ότι, κάνουμε σταυροφορία υπέρ του Σατανά".

"Σέβομαι όλες τις χρησκείες. Σέβομαι τα πιστεύω αλλά δεν μπορώ να σεβαστώ τις οργανωμένες θρησκείες. Δεν σέβομαι την εκμετάλλευση γύρω από αυτές και δυστυχώς εκείνοι που γίνονται θύματα εκμετάλλευσης, δεν το αντιλαμβάνονται", έλεγε ο Σάκης Τόλης, τραγουδιστής της μπάντας στο thisisblackmetal.com.

Περισσότερα για το Heretics θα βρείτε εδώ

Το Heretics είναι ο 13ος κατά σειρά δίσκος της μπάντας και η συνέχεια του "Κατά τον Δαίμονα Εαυτού" του 2013.

“Since man cannot live without miracles, he will provide himself with the miracles of his own making. He will believe in any kind of deity eventhough he may otherwise be a heretic, an atheist, and a rebel”.

Keywords
Τυχαία Θέματα