"Pompeo Go Home" στο Σύνταγμα

Ενώ το πρόγραμμα των επίσημων συναντήσεων του Υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο που βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην Αθήνα, στο κέντρο της πρωτεύουσας έλαβαν χώρα δύο διαμαρτυρίες.

Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν μέλη του ΚΚΕ, με τους διαδηλωτές να έχουν προγραμματίσει πορεία προς την Πρεσβεία των ΗΠΑ στη

Βασιλίσσης Σοφίας.

Στο κάλεσμα του, το ΚΚΕ αναφέρει πως "η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, η μετατροπή της σε μια μεγάλη ΑμερικαΝΑΤΟϊκή βάση, με την “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”, όπου θα υπογραφεί, παρουσία του ίδιου του Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Αθήνα, δυναμώνει τους κινδύνους για τη χώρα μας".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα παραπάνω, μετατρέπουν την Ελλάδα σε εν δυνάμει στόχο για αντίπαλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και μια χώρα η οποία μπορεί να υποδεχτεί πυρηνικά όπλα. "Οι αντιπαραθέσεις στο Αιγαίο με την αυξημένη προκλητική δραστηριότητα της τούρκικης αστικής τάξης, τα διχοτομικά σχέδια που προωθούνται εκ νέου για το Κυπριακό και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή συγκεντρώνουν νέα μαύρα σύννεφα για τους λαούς της περιοχής.Γι’ αυτό πρέπει να δυναμώσει η αντιιμπεριαλιστική δράση των συνδικάτων και των άλλων μαζικών φορέων, η πάλη ενάντια στις βάσεις και τα πυρηνικά, ενάντια συνολικά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να δυναμώσει η φιλία και η αλληλεγγύη των λαών, η προοπτική της αποδέσμευσης από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές, όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν και να υπογράψουν το κοινό ψήφισμα της ΕΕΔΥΕ, εργατικών συνδικάτων και πολλών μαζικών φορέων.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν ενάντια στη “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”, σε όλη την Ελλάδα".

Την ίδια ώρα κόμματα και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑ.Ε., ΚΚΕ (μ-λ), ΟΚΔΕ, ΚΕΕΡΦΑ, Σ.Φ.Ε.Α κ.ά) συγκεντρώνονται στα Προπύλαια, ενώ στις δικές τους ανακοινώσεις αντιδρούν επίσης στην αμυντική συμφωνία της Κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για τις βάσεις, και υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων πως πρόκειται για μια συμφωνία αορίστου χρόνου, χωρίς ημερομηνία λήξης, που μπορεί να ακυρωθεί μόνο εάν καταγγελθεί από κάποια πλευρά.

«Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα, όλη η χώρα μετατρέπεται σε πολεμικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι έτοιμη να υπογράψει τις επόμενες μέρες την ανανέωση της συμφωνίας για τις βάσεις, η οποία κρύβει εκπλήξεις» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα