O διαγωνισμός μαγειρικής που θέλουμε να δούμε στην Ελλάδα

Στη χώρα που θα μπορούσατε να πείτε ότι είναι και ο ναός των reality shows, ευρύτερα γνωστή ως Αμερική υπάρχει εδώ και χρόνια ένας διαγωνισμός μαγειρικής, διαφορετικός από ό,τι έχουμε γνωρίσει στην Ελλάδα. Θεωρείται δε, δεδομένο ότι αν τον δούμε ποτέ στη χώρα μας, θα κάνει θραύση.

Το “Worst Cooks of America” έκανε πρεμιέρα στις 3/1 του 2010, στο Food Network και αφορούσε 12 έως 16 διαγωνιζόμενους,

οι οποίοι αναφέρονται ως “νεοσύλλεκτοι” με φτωχές γνώσεις και δεξιότητες στη μαγειρική. Όλοι υποβάλλονται στη διαδικασία εκμάθησης των βασικών γνώσεων στο ψήσιμο, στο το πώς χρησιμοποιείς σωστά το μαχαίρι, τη σωστή θερμοκρασία, την ιδανική χρήση των καρικευμάτων και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία ενός γεύματος. Ο νικητής παίρνει 25.000 δολάρια και ένα μαγειρικό σετ.

Η πρώτη δοκιμασία είναι να φτιάξουν ένα πιάτο, από το μηδέν, προκειμένου οι κριτές να καταλάβουν πόσο άσχετος είναι ο καθένας. Μετά οι δυο σεφ φτιάχνουν ομάδες. Όχι τις δικές τους. Ο κάθε σεφ επιλέγει τους παίκτες του αντίπαλου σεφ.

Eξυπακούεται πως το όλο project βγαίνει και σε έκδοση με celebrities. Στη φετινή θα πάρει μέρος και ο Nolan Gould, γνωστός ως Luke του σίριαλ Modern Family. Όπως είπε στο intro της εκπομπής “κατάφερα σε ένα δείπνο που μαγείρεψα για σύντροφο μου να κάψω τα μακαρόνια”. Προς υπεράσπιση του είπε πως είναι χορτοφάγος “κάτι που δεν διευκόλυνε το έργο μου”. Μεταξύ των ανταγωνιστών του είναι η LaToya Jackson και ο Ian Ziering, στα του τηλεοπτικού σίριαλ “Beverly Hills 90210”.

Keywords
Τυχαία Θέματα