News 24/7 στους 88,6: Η Κατερίνα Μπακογιάννη, ο Σταύρος Θεοδωράκης και τα κρητικά κεράσματα στους καλεσμένους

Η νέα εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού κ. Κατερίνα Μπακογιάννη είναι «φρέσκια» στην πρώτη γραμμή της πολιτικής μάχης, αλλά «παλιά καραβάνα» στη δημοσιογραφία. Με ένα εντυπωσιακό βιογραφικό, πλούσια και ενδιαφέρουσα διαδρομή στα ΜΜΕ, πολύτεκνη και καλλιεργημένη, μίλησε για όλα στην εκπομπή «Πολιτικοί στο πιάτο» στον News 24/7 στους 88,6 και κυρίως για την επιλογή της να εκπροσωπήσει ένα μικρό πολιτικό

κόμμα και μάλιστα την ώρα της μεγάλης φουρτούνας και όχι στα πρώτα, κρίσιμα βήματά του. Γνήσια «Ποταμίσια», όπως είπε, δεν έκανε δεύτερη σκέψη όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης της πρότεινε να εκπροσωπήσει το κόμμα σε αυτή τη συγκυρία, γιατί θεωρεί κρίσιμο όχι μόνο την ενίσχυση του Ποταμιού αλλά κυρίως την εκπροσώπηση ενός ευρύτερου κεντρώου χώρου σκεπτόμενων πολιτών.

“Το πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι θέμα ψυχιατρικής ανάλυσης” είπε μεταξύ άλλων η κυρία Μπακογιάννη και εξήγησε: “Επικροτήσαμε ως λαός το σύνθημα “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” ενώ ξέραμε ότι δεν θα βγούμε από το ΝΑΤΟ. Επικροτήσαμε το “έξω οι βάσεις του θανάτου” ενώ ξέραμε ότι οι βάσεις θα μείνουν. Επικροτούμε πολιτικούς που λένε ότι θα σκίσουν το μνημόνιο ενώ ξέραμε ότι δεν θα γίνει ποτέ. Μας λένε ψέματα κατάμουτρα και έχουμε εθιστεί σε αυτό” είπε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Μπακογιάννη.

Εκτίμησε ότι η αποχή αναμένεται να είναι μεγαλύτερη στις επόμενες εκλογές, επομένως -όπως τόνισε- η έννοια του δικομματισμού δεν αφορά πάνω από το 30% του πληθυσμού.

Η κυρία Μπακογιάννη είπε ότι θα έπρεπε να έχει γίνει διεξοδική συζήτηση στην κοινωνία για τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς επίσης θα έπρεπε να είχε γίνει δεκτή και η πρόταση του Ποταμιού για συμβούλιο εθνικής ασφαλείας ούτως ώστε η χώρα να διαπραγματευτεί μια καλύτερη συμφωνία. Επέμεινε, ωστόσο, ότι ήταν κρίσιμο να λυθεί το ζήτημα της ονομασίας, που παγίως ζητούσε η Ελλάδα.

Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στην υπόθεση Πολάκη, λέγοντας: “Ο Πολάκης είναι ο «κακός Έλληνας». Ο κακός Έλληνας που όλοι έχουμε μέσα μας. Απλώς ο Πολάκης είναι κακός Έλληνας όλη την ώρα και κάποιοι άλλοι κακοί Έλληνες τον χειροκροτούν. Και ο Πρωθυπουργός τον στηρίζει. Παρόλα αυτά θα ήθελα να μην ασχολούμαστε με αυτόν αλλά με άλλα θέματα όπως η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, ώστε να ευνοηθεί η επιχειρηματικότητα και να δημιουργηθούν δουλειές.

Ως μητέρα τριών παιδιών, η εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού εξομολογείται πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το καλό σπιτικό φαγητό στην καθημερινότητα μιας οικογένειας και αποκαλύπτει ότι ως γνήσιος Κρητικός, ο Σταύρος Θεοδωράκης υποδέχεται πάντα τους καλεσμένους του στο Ποτάμι με νόστιμα κρητικά προϊόντα. Τελευταίο παράδειγμα, η συνάντηση του με την αντιπροσωπεία Μακρόν, την οποία τράταρε κρητική γραβιέρα, παξιμαδάκια, ντοματίνια και φυσικά ρακί!



Keywords
Τυχαία Θέματα