Netflix: 6+1 ντοκιμαντέρ με ανεπανάληπτες εικόνες της φύσης και του σύμπαντος

Ο κατάλογος ταινιών του Netflix για τη φύση και το περιβάλλον διευρύνεται. Η συνδρομητική πλατφόρμα αφουγκράζεται τις απαιτήσεις του κοινού και ψυχανεμίζεται ότι το ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική κρίση είναι μεγάλο και θα μεγαλώνει διαρκώς.

"Βρισκόμαστε σε έναν δρόμο με κατεύθυνση την κλιματική κόλαση και έχουμε το πόδι μας στο γκάζι" είπε ο Αντόνιο Γκουτέρες στην πρόσφατη διάσκεψη κορυφής για το κλίμα COP27, και όσοι ανήκουμε στους ευαίσθητους “θεατές” των δρώμενων ανατριχιάσαμε

με τις προειδοποιήσεις του.

Δεν είναι τόσο περίεργο που οι θεατές σε όλο τον κόσμο αγαπούν τις ταινίες για… τον κόσμο. Είτε για να ενημερωθούν για τις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης είτε για να απολαύσουν τα υπέροχα πλάσματα και τοπία αυτού του πλανήτη. Περισσότερα από 100 εκατομμύρια νοικοκυριά είδαν το ντοκιμαντέρ “Our Planet” από την κυκλοφορία του τον Απρίλιο του 2019. Στην κορυφή των προτιμήσεων βρέθηκε και το “Our Great National Parks”, ενώ και οι δύο σειρές βραβεύτηκαν με Emmy.

Όπως ανακοίνωσε το Netflix έχει ήδη στα σκαριά έξι σειρές ντοκιμαντέρ για τη φύση, οι οποίες θα προβληθούν σταδιακά μέχρι το 2025. Οι πρώτες σειρές τις οποίες θα δούμε πιο σύντομα στις οθόνες μας θα είναι το “Our Universe” με τον ηθοποιό Μόργκαν Φρίμαν και το “Our Planet II” με τον υπέροχο Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο.

Το Σύμπαν μας στο Netflix

Την … αυλαία σηκώνει η σειρά “Our Universe” με αφηγητή τον Μόργκαν Φρίμαν και παραγωγό τον Άντριου Κοέν, που θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Νοεμβρίου στο Netflix. Τα ντοκιμαντέρ είναι γεμάτα από εικόνες άγριας ζωής και ειδικά εφέ με στόχο το κοινό “να εξερευνήσει τις σχέσεις που κινούν τον φυσικό μας κόσμο”.

“Από τη γέννηση του Ήλιου έως τη γέννηση μιας θαλάσσιας χελώνας, το Our Universe χρησιμοποιεί πρωτοποριακά κινούμενα σχέδια για να δραματοποιήσει και να απεικονίσει τις θεαματικές ουράνιες δυνάμεις που δημιούργησαν το ηλιακό μας σύστημα, ενώ η σύγχρονη κάμερα και η τεχνολογία CGI φέρνουν το κοινό πιο κοντά σε μερικά από τα πιο εικονικά, χαρισματικά ζώα στη Γη” διαβάζουμε στην επίσημη περιγραφή του Netflix.

Δείτε το εντυπωσιακό τρέιλερ των 6 νέων σειρών ντοκιμαντέρ του Netflix

Η χαρακτηριστική φωνή του Μόργκαν Φρίμαν θα “ντύσει” αφηγηματικά και τη σειρά “Life on Our Planet”, που θα κάνει το ντεμπούτο της το 2023. Η σειρά εστιάζει στο 99% των κατοίκων της γης που “χάνονται στο βαθύ παρελθόν μας” παρουσιάζοντας πλάσματα που έχουν εξαφανιστεί εδώ και καιρό.

Ακολουθεί το “Our Planet II” (2023) θα είναι ο δεύτερος κύκλος της σειράς “Our Planet” του Ατένμπορο, η οποία εξερευνά τα μυστήρια του πώς και γιατί τα ζώα κινούνται και μεταναστεύουν, και όχι μόνο. Πίσω από το ντοκιμαντέρ βρίσκεται η ίδια βραβευμένη με Emmy ομάδα παραγωγής, ενώ φυσικά στον ρόλο του αφηγητή θα ακούσουμε την … υπέροχη “πατρική” φωνή του Ατένμπορο, που θα αποκαλύψει τα μυστήρια των αγαπημένων πλασμάτων της φύσης.

Την εξάδα συμπληρώνουν τα επίσης εκπληκτικής αισθητικής ντοκιμαντέρ: “Our Oceans” (2024), “Our Living World” (2024), “Our Water World” (2025).

Στο “Our Oceans” βλέπουμε την καρδιά του πλανήτη μας, που είναι οι ωκεανοί και όσα ανεξερεύνητα θαύματα κρύβουν τα σκοτεινά βάθη τους. Στο “Our Living World”του Μπεν Ρόι γιορτάζουμε τη γαλάζια και πράσινη επιφάνεια του πλανήτη μας που σφύζει από ζωή, ενώ στο “Our Water World” εξερευνούμε τα συστήματα νερού που βοηθούν τον πλανήτη να “ξεδιψάει” και να “ανθίζει”. Θα δούμε χρήσιμες πληροφορίες για τα αποθέματα νερού, αλλά και το πώς συνδέονται τα ορμητικά ποτάμια και οι καταρράκτες με το πολύτιμο νερό … που πίνουμε για να κρατηθούμε στη ζωή.

Η Ζωή στον Πλανήτη μας με τον Ατένμπορο στο Netflix

Πριν καν φτάσουμε στα 6 νέα ντοκιμαντέρ, μια προθέρμανση δεν βλάπτει. Το “Life on Our Planet” με τον Ντέιβιντ Ατένμπορο είναι μία καλή αφετηρία για την ενημέρωσή μας. Σε αυτό προσπαθεί να αφυπνίσει συνειδήσεις με σκοπό την ανάληψη δράσης για την προστασία όλων των πλασμάτων που σιγά σιγά εξαφανίζονται. Μία γροθιά στο στομάχι για όσα (μάλλον) δεν γνωρίζουμε ότι… καταστρέφουμε.

Από τα παιδικά του χρόνια, ο πληθυσμός έχει υπερτριπλασιαστεί, ενώ η άγρια ζωή έχει μειωθεί από το 66% στο ανησυχητικό 25%. Ο Ατένμπορο είδε τον κόσμο να αλλάζει με τρόπους που θα ήταν αδιανόητοι στα νιάτα του. Στο ντοκιμαντέρ βλέπουμε τόπους που είχε επισκεφθεί στα ταξίδια του και τώρα έχουν πλέον καταστραφεί.

Ο 96χρονος Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο είναι μία ανεπανάληπτη προσωπικότητα και χαρακτηρίζεται από πολλούς ως “εθνικός θησαυρός” της Βρετανιας, αν και ο ίδιος ασχολείται δεν ασχολείται με τίτλους παρά μόνο με την ουσία. Και αυτή για τον Ατένμπορο είναι η προστασία της φύσης που όλο και συρρικνώνεται εξαιτίας της ανθρώπινης καταστροφικής παρέμβασης.

Ο διάσημος Βρετανός ραδιοτηλεοπτικός παρουσιαστής και παραγωγός, φυσιογνώστης και αφηγητής ντοκιμαντέρ έχει αφιερώσει τη ζωή του στα παράξενα πλασματα του πλανήτη μας, είναι είναι αγαπητός από όλους. Μέχρι και ένα απολίθωμα ενός πλάσματος 560 εκατομμυρίων ετών, το οποίο οι ερευνητές πιστεύουν ότι ήταν το πρώτο αρπακτικό ζώο, πήρε το όνομά του.

Η είσοδός του στο Instagram κατέρριψε κάθε ρεκόρ, καθώς εντός λίγων ωρών τον ακολούθησαν ένα εκατομμύριο χρήστες, ενώ κατάφερε να έχει επταψήφιο αριθμό ακόλουθων μέσα σε τέσσερις ώρες και 44 λεπτά από την είσοδό του στην πλατφόρμα, σύμφωνα με το Guinness World Records.

“Οι ήπειροι φλέγονται. Οι παγετώνες λιώνουν. Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι πεθαίνουν. Τα ψάρια εξαφανίζονται από τους ωκεανούς μας. Η λίστα συνεχίζεται. Η διάσωση του πλανήτη μας είναι τώρα μια πρόκληση να επικοινωνήσουμε” υπογράμμισε και τα views έπεσαν βροχή.

Το Planet Earth, ένα από τα πιο δημοφιλή πρότζεκτ του Ντέιβιντ Ατένμπορο κατέχει το ρεκόρ του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα