Magic de Spell: Το σύνθημα "η Φαντασία στην Εξουσία" είναι πιο επίκαιρο από ποτέ

Ένα τραγούδι με κοινωνική χροιά και έντονους συμβολισμούς αποφάσισαν να διασκευάσουν οι Magic de Spell με μία δική τους ζωντανή ηχογράφηση, φέρνοντάς το στο "τώρα" και αποδεικνύοντας πως "το σύνθημα «η φαντασία στην εξουσία» των φοιτητών του γαλλικού Μάη, παραμένει επίκαιρο", όπως λένε οι ίδιοι.

Το τραγούδι «Η φαντασία στην εξουσία» γράφτηκε από τον αείμνηστο Στέλιο Βαμβακάρη, πρωτοπόρο μουσικό που ασχολήθηκε και με τις κοινές ρίζες blues

και ρεμπέτικου. Με την ερμηνευτική συμμετοχή του Παύλου Σιδηρόπουλου και σε στίχους του Πάνου Ηλιόπουλου (Κάτω Σεληνόπουλος), ανθρώπου που επηρέασε με τη δράση του, την πορεία του ελληνικού ροκ στη δεκαετία του ‘80. Ηχογραφήθηκε αρχικά από το γκρουπ «Ρομαντικοί παραβάτες» το 1986.

Οι Magic de Spell, που χρόνια τώρα έχουν τοποθετηθεί σε κοινωνικά ζητήματα μέσα από τους δίσκους και τα τραγούδια τους, δεν επέλεξαν τυχαία τη δεδομένη χρονική στιγμή για να το επαναφέρουν και να το παρουσιάσουν, καθώς σήμερα, 6 Δεκεμβρίου, συμπληρώνονται δώδεκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τριάντα χρόνια από το θάνατο του Παύλου Σιδηρόπουλου. Μάλιστα, επέλεξαν να "ντύσουν" τη δική τους εκδοχή του τραγουδιού με φωτογραφίες - ντοκουμέντα του γνωστού φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου των τελευταίων δώδεκα χρόνων, παρουσιάζοντας την πορεία και τον αγώνα των ανθρώπων για την κοινωνική χειραφέτηση.

Ο Θοδωρής Βλαχάκης, ντράμερ και συνιδρυτής του συγκροτήματος, ανέφερε στο News 24/7:

«Το συγκεκριμένο τραγούδι πάντα μας άρεσε. Αρχίσαμε να το συμπεριλαμβάνουμε στα live μας. Το διασκευάσαμε και προσπαθήσαμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στη δική μας ενορχηστρωτική άποψη και σ’ αυτή του συνθέτη, Στέλιου Βαμβακάρη. Η συγκεκριμένη ζωντανή ηχογράφηση, έγινε στη μουσική σκηνή «Βυρσοδεψείο» στα Χανιά, το 2018. Πριν λίγες μέρες, σκεφτήκαμε πως τα νοήματα που μεταφέρουν οι στίχοι του Πάνου Ηλιόπουλου, σε συνδυασμό με τις φωτογραφίες του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου, θα μπορούσαν να αναδείξουν την πορεία προς την ελευθερία και τη δικαιοσύνη και όλα όσα μεσολάβησαν, από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου μέχρι σήμερα. Ίδια μέρα 30 χρόνια πριν, μας άφησε και ο Παύλος Σιδηρόπουλος, που συμμετείχε ερμηνευτικά στην πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού. Νομίζουμε πως αυτή η διπλή επέτειος, μπορεί να εμπνεύσει μια πιο ουσιαστική συμπόρευση της τέχνης και του πολιτισμού, με τους αγώνες και τα κινήματα, για να ζωντανέψει ξανά η ελπίδα».

Το video αυτό, αφιερώνεται στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και του Παύλου Σιδηρόπουλου:

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα