Il Barretto: Νέα άφιξη με άρωμα Ιταλίας στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Τo Il Barretto δεν είναι ένα ακόμη ιταλικό εστιατόριο που έρχεται ουρανοκατέβατο να δοκιμάσει την τύχη του στο κέντρο της Αθήνας. Οι γεύσεις του έχουν δοκιμασθεί και τιμηθεί από χιλιάδες κόσμου στα τρία σημεία που ήδη βρίσκεται σε Golden Hall, McArthurGlen και River West.

Αυτό που αλλάζει στο νέο Il Barretto στην πλατεία Αγίας Ειρήνης - πέρα από το ότι είναι το πρώτο εκτός εμπορικού κέντρου - είναι ότι η ποικιλία των γεύσεων και των επιλογών είναι ακόμη μεγαλύτερη. Από το πρωί και μέχρι αργά το βράδυ δίνει συνεχώς την αφορμή για να το επισκεφτεί κάποιος. Εξαιρετικός καφές από επιλεγμένα χαρμάνια, “breakfast” sandwiches, business lunch, δείπνο ή έξοδος για απεριτίφ και ποτό.

Στον χώρο που φιλοξενούνταν το Rock & Balls, το Il Barretto ήρθε εδώ και μερικές εβδομάδες για να προσθέσει έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα στην πλατεία, αγκαλιάζοντας όλες τις ηλικίες και συνδυάζοντας ιδανικά το επίσημο με το καθημερινό.

Φρεσκοκαβουρδισμένος καφές

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και από τον καφέ. Για το Il Barretto, ο καφές είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που ξεκίνησε από το πρώτο μαγαζί της αλυσίδας πριν από δέκα χρόνια. Ισορροπημένος, φρεσκοκαβουρδισμένος με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όσον αφορά τη γλυκύτητα, το άρωμα και τη σύνθεση παρασκευάζεται αποκλειστικά για το Il Barretto και χρησιμοποιείται σε όλες τις παρασκευές καφέ. Προέρχεται από ποικιλίες Arabica επιλεγμένες από οικογενειακές φυτείες της Νότιας & Κεντρικής Αμερικής και της Αφρικής.

Μεσογειακό ταπεραμέντο

Το μενού επιμελήθηκε ο nomad chef Ανδρέας Λαγός και την καθημερινή υλοποίηση του έχει αναλάβει μια δραστήρια ομάδα που συντονίζει ο chef Άκης Βαρθαλάμης. Φαγητό αυθεντικό, οικείο που μιλάει στην γλώσσα της ψυχής με χειροποίητες παρασκευές που ξεκινούν από τις σάλτσες και τις πίκλες και φτάνουν έως τα ζυμαρικά και τη ζύμη της πίτσας.

Από το πρωί “breakfast” σάντουιτς από ψωμί brioche με φρέσκια μοτσαρέλα, ντομάτα και χειροποίητο πέστο βασιλικού ή tramezzini με μορταδέλα, ασιάγκο, φιστίκι Αιγίνης και ντομάτα. To μεσημέρι προσφέρονται χειροποίητα flatbreads με κρέμα τρούφας, ελαιόλαδο και θυμάρι ή με πελτέ ντομάτας, καραμελωμένα κρεμμύδια και ελιές. Μεγάλη είναι και η ποικιλία σε δημιουργικές παρασκευές αυγών από scramble, Florentine με μπεσαμέλ μέχρι μελάτο με προζυμένιο ψωμί, παρμεζάνα και ελαιόλαδο που ξυπνά παιδικές αναμνήσεις.

Από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ επιλογές όπως το κλασσικό vitello tonnato και τα πληθωρικά arancini κεφτεδάκια πλασμένα με ρύζι και salsiccia λουσμένα με σιγομαγειρεμένη σάλτσα ντομάτας συνδυάζουν τον αέρα του καλού εστιατορίου με τη θέρμη και την οικειότητα του φροντισμένου σπιτικού φαγητού.

Στο μενού συνυπάρχουν αρμονικά σαλάτες όπως caprese με μοτσαρέλα burrata, μπέργκερ, ιταλικές πίτσες , pasta από Amatriciana μέχρι στριφτούδια με καπνιστή πανσέτα, κρέμα μασκαρπόνε και αυγό ποσέ. Στα κυρίως, οικεία και αγαπημένα πιάτα της αστικής κουζίνας όπως Milanese με σάλτσα ζαφοράς και αρωματικό ριζότο, σνίτσελ και fish&chips με σάλτσα tartare σε αγαστή συγκατοίκηση όπως παλιά. Στο μενού υπάρχουν επίσης πιάτα για παιδιά όπως και πιάτα που βασίζονται στην χορτοφαγική διατροφή.

Το γεύμα στο Il Barretto αποδεικνύεται γευστική εμπειρία. Χειροποίητο βούτυρο αρωματισμένο με ξύσμα λεμονιού κάνει την υποδοχή στο τραπέζι. Το vitello tonnato με μοσχάρι νουά λεπτοκομμένο σαν μετάξι συνοδευόμενο με χειροποίητη μαγιονέζα, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πίκλα αγγουριού, ραπανάκι, φύλλα τραγανής ρόκας, κάπαρη και σχοινόπρασο δίνει το στίγμα για αυτό που θα ακολουθήσει. Η κλασσική πίτσα Margherita με λεπτή νόστιμη ζύμη, σιγομαγειρεμένη σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, παρμεζάνα και ευωδιαστά φύλλα βασιλικού, δίνει μαθήματα σωστής προσέγγισης του δημοφιλούς ιταλικού πιάτου. Tο κοτόπουλο Milanese διεκδικεί εκ νέου την καταξίωση και τη δημοφιλία του.

Η μπάρα σερβίρει εξαιρετικά signature cocktails με την υπογραφή του Βασίλη Ροΐδη. Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει επιλογές από τον ιταλικό κυρίως αμπελώνα ενώ το σέρβις δεν επιτρέπει ούτε στιγμή αμήχανης αναμονής.

Η διακόσμηση

Οι interior designers Φαίδρα Αναστασιάδη και Μιράντα Καραμανλή επιμελήθηκαν τη διακόσμηση του νέου Il Barretto. Η στιλάτη σάλα σε γκρι απόχρωση εκφράζει μια θέρμη δοσμένη κομψά μέσα από την μίνιμαλ αισθητική. Εντυπωσιακή μαρμάρινη μπάρα, άφθονα φυτά και κέντιες να πρωταγωνιστούν χαρίζοντας ευχάριστη εξωτική νότα. Έξυπνα σχεδιασμένος ο απαλός φωτισμός με τα vintage φωτιστικά να κλέβουν τις εντυπώσεις. Κατά τον σχεδιασμό του χώρου δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή ώστε να δημιουργηθούν φιλικές γωνιές που να επιτρέπουν μια «διαδραστική» επαφή με την πλατεία.

Η επιχείρηση

H εταιρεία Terrablue η οποία ιδρύθηκε από τον Σωτήρη Χρόνη, επιχειρηματία της εστίασης, διαχειρίζεται τα εστιατόρια Il Barretto (Golden Hall, McArthurGlen, River West, Πλατεία Αγ. Ειρήνης) και το αστικό καφενείο Σερσέ λα Φαμ (Μητροπόλεως 46, Αθήνα).

Η φιλοσοφία της εταιρίας εστιάζεται στις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, τις επιλεγμένες πρώτες ύλες, την φροντίδα σε κάθε λεπτομέρεια, την ευγένεια και την διακριτικότητα.

- Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά από το πρωί στις 9.00 π.μ. έως αργά το βράδυ. Η κουζίνα λειτουργεί με πρωινά και σάντουιτς όλες τις ημέρες από 09:00π.μ.-12:00μ.μ. και από τις 12:00μ.μ. – 00:00 π.μ. σε πλήρη ανάπτυξη μενού.
Στοιχεία επικοινωνίας : Il Barretto, Βασιλικής 2, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Αθήνα, τηλ. 210 3232320, 2103222555

Keywords
Τυχαία Θέματα