H INTERAMERICAN τιμά τους εργαζομένους στα Νοσοκομεία συμμετέχοντας στη δράση «Χρώμα στα Νοσοκομεία»

Η εταιρεία συμμετέχει υποστηρικτικά και στη δράση «Χρώμα στα Νοσοκομεία» της ΜΚΟUrbanAct και συγκεκριμένα στη δημιουργία μιας γιγαντιαίας τοιχογραφίας στοΓενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Άγιος Παντελεήμων», το οποίο αποτελεί και νοσοκομείοαναφοράς για περιστατικά COVID-19.

Θεματικάτο έργο, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, αποτελεί μια δημόσια εικαστική έκφρασηευχαριστιών σε όλο το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείωνγια την αφοσίωση

στο καθήκον και την υπέρβαση στην παροχή υπηρεσιών φροντίδαςτων ασθενών και αντιμετώπισης των υγειονομικών αναγκών κατά την περίοδο τηςπανδημίας, που συνεχίζεται με την ίδια ένταση. Ένα «Σας ευχαριστούμε», ωςελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την καθημερινή αγωνία και προσπάθεια τωνανθρώπων του συστήματος υγείας, σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Το«Χρώμα Στα Νοσοκομεία», που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό με την πρώτη τοιχογραφίαστο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, υλοποιείται με την συμμετοχή αξιόλογων καλλιτεχνών απότον χώρο του graffiti και της street art, σε συνεργασία με τις διοικήσεις τωνΝοσοκομείων και την αποκλειστική στήριξη χορηγών. Ο Κυριάκος Ιωσηφίδης,υπεύθυνος της ΜΚΟ, τονίζει χαρακτηριστικά πως «η UrbanAct και οι καλλιτέχνεςτης street art έρχονται να προσφέρουν με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο χρώμα,ομορφιά και ελπίδα σε έναν ακόμη δημόσιο χώρο, αυτό των νοσοκομείων». Ο ΓιάννηςΡούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας της INTERAMERICAN,επισημαίνει ότι «ανάλογες δημιουργικές επεμβάσεις με τη γλώσσα της εικόναςέχουν τη δική τους θεραπευτική δύναμη. Εξημερώνουν και ενώνουν τους ανθρώπους,δυναμώνοντάς τους για την αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων, όπως αυτές πουβιώνει σήμερα η κοινωνία».

ΗUrbanAct έχει ενεργό παρουσία στον χώρο της street art από 1998, με στόχο τηνπροώθηση των εικαστικών τεχνών και των εναλλακτικών μορφών της κουλτούρας, όπωςείναι τα δημόσια mural, το graffiti, η street art, το bicycling κ.λπ. ΗUrbanAct επεμβαίνει στο αστικό τοπίο και σε δημόσιους χώρους με την δημιουργίατοιχογραφιών, φεστιβάλ και εκθέσεων. Τα murals απεικονίζουν τις ιδέες τωνκαλλιτεχνών και την ανάγκη για οικειοποίηση των δημοσίων χώρων, βγάζοντας τηζωγραφική από το κάδρο και δίνοντας μια ενεργητική διάσταση στο αστικόπεριβάλλον. Η INTERAMERICAN έχει υποστηρίξει τοιχογραφίες καλλιτεχνών τηςUrbanAct και πέρυσι, σε εκπαιδευτήρια της Ραφήνας και της Αγίας Μαρίνας, ως«απάντηση» στις πληγές που άνοιξε η καταστροφική πυρκαγιά του 2018.

Τοβίντεο από την υλοποίηση της δράσης στον σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=P_3NXjSwHBw

Keywords
Τυχαία Θέματα