Guardian: Η Ελλάδα ετοιμάζει νέους κανόνες για διακοπές και τουρισμό

Οι γεμάτες πισίνες και θάλασσες, τα τουριστικά λεωφορεία, οι μεσαίες θέσεις στα αεροπλάνα και τα μίνι μπαρ ξενοδοχείων, όλα αυτά μπορεί να ανήκουν στο παρελθόν, καθώς η τουριστική βιομηχανία της Ευρώπης προσπαθεί να οργανώσει εκ νέου τις διακοπές μετά τον κορονοϊό.

Χρειάζονται "νέοι ειδικοί κανόνες" για τα ταξίδια, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν νέα εξάπλωση του ιού ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον Guardian,

ενώ αποκάλυψε μέρος του πλαισίου που έχει τεθεί σε συζήτηση.

"Αν σκεφτόμαστε να κάνουμε διακοπές φέτος, αυτό θα πρέπει να γίνει υπό νέους ειδικούς κανόνες. Πρέπει να εφαρμόσουμε νέους κανόνες για τα ξενοδοχεία, τις παραλίες, τις πισίνες, ακόμη και τους μπουφέδες πρωινού στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά λεωφορεία", αναφέρει ο υπουργός Τουρισμού.

Όπως υπενθυμίζει μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα ο Χ. Θεοχάρης, οι υπουργοί Τουρισμού, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα συζητήσουν για το νέο πλαίσιο κανονισμών που θα πρέπει να εφαρμοστεί, ώστε να επανεκκινήσει ο κλάδος, με όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξει δεύτερο κύμα πανδημίας.

Το άρθρο αναφέρει πως στην ατζέντα των συζητήσεων είναι πέραν της μέτρηση της θερμοκρασίας των ταξιδιωτών και τα "πιστοποιητικά ανοσίας", που σκέφτονται να λάβουν ως ένα μέτρο προφύλαξης.

"Χρειαζόμαστε νέους κανόνες για να μπορέσουμε να επιτρέψουμε την μετακίνηση ανθρώπων από μία χώρα σε άλλη, είτε οδικώς, είτε αεροπορικώς ή μέσω θαλάσσης. Προσωρινούς κανόνες που θα έχουν μία λογική από οικονομικής σκοπιάς. Εάν για παράδειγμα, μπορείς να έχεις μόνο 10 άτομα σε ένα αεροπλάνο για να θεωρηθεί μια πτήση ασφαλής, τότε προφανώς δεν θα μπορεί να υπάρξει πτήση", ανέφερε ο Χ. Θεοχάρης.

Ένας κλάδος που απασχολεί 75 εκ. ανθρώπους παγκοσμίως, ο τουρισμός, έχει επί του παρόντος 'παγώσει" λόγω των περιορισμών στα ταξίδια. Στην Ελλάδα, όπου το 20% των εσόδων της εξαρτάται από αυτόν τον κλάδο, οι επιπτώσεις από την κρίση του κορονοϊού αναμένεται να είναι πολύ σοβαρές.

"Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα, που είναι έτοιμη να χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα, εφάρμοσε από πολύ νωρίς αυστηρούς κανόνες", σημειώνεται στο Guardian

Ελλάδα έχει δώσει πολύ καλύτερα τη μάχη κατά του Covid-19 από ό, τι αναμενόταν", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα