Grease: Το μυστικό για το τραγικό τέλος της Sandy αποκαλύπτεται 40 χρόνια μετά

Ένα από τα πιο διάσημα και επιτυχημένα musical όλων των εποχών γίνεται φέτος 40 και όλοι θυμούνται ξανά τα εκπληκτικά σουξέ του, αλλά και την μοναδική ποπ αισθητική της ταινίας με πρωταγωνιστές την Ολίβια Νιούτον Τζον και τον Τζον Τραβόλτα. Ωστόσο, εδώ και κάποια χρόνια κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια εναλλακτική εκδοχή, τόσο για το τέλος, όσο και για όλη την ιστορία των πρωταγωνιστών. Ένα ένοχο μυστικό που αλλάζει εντελώς το φινάλε του φιλμ από το μακρινό 1978 και μετατρέπει

σε πιο σκοτεινή την ολοζώντανη, ποπ ταινία που πέρασε στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου.

Ο Ντάνι και η Σάντι, δυο νέοι στην Αμερική των '50s, γνωρίζονται το καλοκαίρι στην ακροθαλασσιά και ανταλλάσσουν όρκους αγάπης. Όταν όμως ο "κακός" της παρέας, Ντάνι, γυρίζει στο σχολείο και στην συμμορία που τον περιβάλλει, δείχνει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στην Σάντι που προσδοκά να προχωρήσει η σχέση τους. Στο τέλος βέβαια, ω του θαύματος, η συνεσταλμένη Σάντι αλλάζει στιλ και αποκτά αυτοπεποίθηση, η αγάπη νικά τον εγωισμό και το ζευγάρι αποχαιρετά την μεγάλη οθόνη μαζί και ευτυχισμένο.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 16 Ιουνίου 1978 στη Νέα Υόρκη και έσπασε τα ταμεία. Για δεκαετίες υπήρξε το μιούζικαλ με τις υψηλότερες εισπράξεις παγκοσμίως, θέση που έχασε μόλις το 2012, από την ταινία "Οι Άθλιοι" ενώ στη συνέχεια βρέθηκε πίσω από το "Mamma Mia!" και την "Πεντάμορφη και το τέρας" στην ίδια κατηγορία.

Το θλιβερό τέλος που δεν γνωρίζαμε

Από το Summer Nights, στο Greased Lightin' και το "You 're the one that I want" όλη η ταινία είναι γεμάτη ενέργεια και χαρούμενο τέμπο. Ωστόσο, εδώ και κάποια χρόνια έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο μια θεωρία που θέλει όλο το στόρι και κυρίως το Happy End να μην είναι παρά αποκύημα της φαντασίας της Σάντι. Στην πραγματικότητα η πρωταγωνίστρια, έπειτα από ένα τραγικό ατύχημα στη θάλασσα, πνίγεται και χάνει άδοξα τη ζωή της πριν ξεκινήσει η νέα σχολική σεζόν.

Στις πρώτες, πρώτες σκηνές του έργου, Σάντι και Ντάνι εξιστορούν στην παρέα τους το Love story του καλοκαιριού και την γνωριμία τους στην παραλία. Ανάμεσα στους στίχους, ο Ντάνι εξηγεί πως έσωσε τη Σάντι όταν εκείνη παρολίγον να πνιγεί στη θάλλασα. "Της έσωσα τη ζωή, σχεδόν πνίγηκε" αναφέρει συγκεκριμένα το κομμάτι "Summer Nights".

Κι αν αυτός ο πνιγμός δεν απετράπη ποτέ; Αναρωτιούνται όσοι υποστηρίζουν το τραγικό φινάλε. Όπως υποστηρίζουν, το φινάλε της ταινίας υποδηλώνει πως η πρωταγωνίστρια έχασε τη ζωή της στο νερό και πριν ο εγκέφαλός της σταματήσει να λειτουργεί "φτιάχνει" όλο το στόρι που ξετυλίγεται στην ταινία μέχρι το φινάλε. Η Σάντι που τελικά δεν φεύγει για την Αυστραλία όπως θα έπρεπε με τους γονείς της, η σχολική χρονιά και το ονειρικό φινάλε στο Λούνα Παρκ.

Όλη η ταινία με λίγα λόγια ξεδιπλώνεται στο μυαλό της γυναίκας που ο εγκέφαλός της πέφτει σε κόμμα τα τελευταία λεπτά πριν το τέλος και όσο διαρκεί ο πνιγμός.

Για την ακρίβεια, είναι εκείνο το τελευταίο καρέ της ταινίας, όπου Τραβόλτα και Ολίβια Νιούτον Τζον φεύγουν με το αστραφτερό αυτοκίνητό τους, που για τους υποστηρικτές της θεωρίας, επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό τους. Ό, τι δηλαδή η Σάντι είναι νεκρή και το αυτοκίνητο συμβολίζει την "μετάβασή της στον ουρανό". Κι αυτό γιατί όπως βλέπετε παραπάνω το αυτοκίνητο αρχίζει να ίπταται στον ουρανό.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποκρούουν το επιχείρημα τονίζοντας πως η τελευταία σκηνή μάλλον αφορά στο ιδανικό φινάλε για τον Ντάνι, που μπαίνει στο ονειρικό του αυτοκίνητό του, εκείνο που υποτίθεται πως έφτιαχνε στη σκηνή όπου τραγουδούσε το Grease Lightnin' και φεύγει με το κορίτσι του για την τέλεια ζωή μετά το σχολείο.

Ποιά είναι η δική σας άποψη;

Keywords
Τυχαία Θέματα