G20: Η ρωσική παρουσία προκάλεσε την αποχώρηση των ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ και του Καναδά

Τη δυσαρέσκειά τους για την παρουσία ενός κορυφαίου Ρώσου αξιωματούχου στη σημερινή σύνοδο της G20, εξέφρασαν η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.

Πηγή που μετέδωσε την πληροφορία στο Reuters, ανέφερε ότι η Γέλεν αποδοκίμασε την παρουσία της Ρωσίας στη σύνοδο, με την Κριστίν Λαγκάρντ

νε προτρέπει τον Ρώσο αξιωματούχο, τον υφυπουργό Οικονομικών Τιμούρ Μαξίμοφ, να μεταφέρει στη ρωσική ηγεσία ένα σαφές μήνυμα: να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, προέτρεψε τον Ρώσο ομόλογό του να μην συμμετάσχει στη σύνοδο.

"Ζητάμε να σταματήσει αμέσως η Ρωσία τη στρατιωτική δράση της και να μην συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της G20. Ο πόλεμος δεν είναι συμβατός με τη διεθνή συνεργασία", είπε ο Λεμέρ μέσω βιντεοκλήσης.

Αποχώρησε και η Καναδή υπουργός Οικονομικών

H Καναδή υπουργός Οικονομικών, Κρίστια Φρίλαντ δήλωσε σήμερα ότι αποχώρησε από τη συνεδρίαση της ολομέλειας σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της συμμετοχής της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία που θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία.

"Οι συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας στην Ουάσινγκτον αφορούν την υποστήριξη της παγκόσμιας οικονομίας -- και η παράνομη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνιστά σοβαρή απειλή για την παγκόσμια οικονομία", δήλωσε μέσω Twitter προσθέτοντας ότι η Ρωσία δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει.

"Οι δημοκρατίες του κόσμου δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στη συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση και τα εγκλήματα πολέμου. Σήμερα ο Καναδάς και ορισμένοι δημοκρατικοί εταίροι μας αποχώρησαν από την ολομέλεια της G20 όταν η Ρωσία ζήτησε να παρέμβει", δήλωσε η Φρίλαντ, η οποία είναι επίσης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Λεμέρ και άλλοι είναι ανάμεσα σε αυτούς που αποχώρησαν από τη σύνοδο της "Ομάδας των 20" πιο ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών, πριν πάρει τον λόγο ο Ρώσος αντιπρόσωπος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα