Eurovision: Θρίλερ η πρόκριση της Φουρέιρα στον τελικό

Μπορεί το κομμάτι της Ελένης Φουρέιρα, Fuego, με το οποίο η καλλιτέχνης θα μας εκπροσωπήσει στην Κύπρο στο διαγωνισμό της Eurovision να είναι ανεβαστικό και η συμμετοχή να μην έχει περάσει απαρατήρητη από τους fan του θεσμού, όμως τα στοιχήματα δείχνουν ντέρμπι. Ο πρώτος ημιτελικός, στον οποίο

διαγωνίζεται η Κύπρος, μαζί με την Ελλάδα, είναι χωρίς αμφιβολία ο πιο δύσκολος στο δρόμο για τον τελικό του Σαββάτου.

Γιατί; Γιατί σε αυτόν διαγωνίζονται πέντε από τις 10 χώρες που αποτελούν φαβορί για την δεκάδα του τελικού, μεταξύ αυτών το Ισραήλ που πάει σφαίρα για τη νίκη, η Βουλγαρία που έρχεται ως αυτή την ώρα δεύτερη στις αποδόσεις, ακολουθούμενη από την Τσεχία (επίσης στον πρώτο ημιτελικό). Αντίθετα, από τις χώρες του β' Ημιτελικού μόλις τρεις φιγουράρουν ψηλά το βράδυ του τελικού, με την Αυστραλία να πλασάρεται στην καλύτερη θέση, την πέμπτη.

Με αυτό ως δεδομένο, η Κύπρος έρχεται 12η στο stoiximan, με απόδοση 50,00 στο ερώτημα ποιος θα είναι νικητής της βραδιάς του ημιτελικού. Να θυμίσουμε πως από κάθε ημιτελικό προκρίνονται 10 χώρες, που θα βρεθούν στον τελικό μαζί με τις Big 5 (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία) και την διοργανώτρια Πορτογαλία.

Δεν είναι τυχαίο πως έχουμε 11 χώρες με απόδοση μικρότερη του 2, στην πιθανότητα πρόκρισης στον τελικό γεγονός που αποδεικνύει πως το βράδυ εκείνο θα ζήσουμε μεγάλες εκπλήξεις. Το ενθαρρυντικό για την κυπριακή συμμετοχή είναι πως η απόδοση για την πιθανότητα μη πρόκρισης είναι υψηλή, στο 3,30, γεγονός που δίνει περισσότερες ελπίδες παρουσίας της Ελένης Φουρέιρα και στον τελικό.

Στα καθ' ημάς, η Ελλάδα φιγουράρει στην πέμπτη θέση στο ενδεχόμενο να έρθει πρώτη στον ημιτελικό, ενώ έχει την τέταρτη χαμηλότερη απόδοση πρόκρισης, που σημαίνει πως η Γιάννα Τερζή και το "Όνειρό μου" φαίνεται να περνά με άνεση στο τελικό όπου όπως όλα δείχνουν παλεύει με αξιώσεις για μια θέση στην δεκάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα