Drive-in εκκλησία για τους πιστούς της Γερμανίας

Την ώρα που ο κορονοϊός μαστίζει τον πλανήτη, εκατοντάδες πιστοί στη Γερμανία συγκεντρώθηκαν στα περίφημα drive in σινεμά, τα οποία είχαν ακμάσει στο παρελθόν, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργεία.

Συγκεκριμένα στην πόλη Ντίσελντορφ, εκατοντάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν σε ένα παλιό drive-in σινεμά. Δύο ή τρεις ιερείς τέλεσαν την Θεία Λειτουργία, ενώ οι πιστοί παρέμειναν στο αμάξι τους και την άκουσαν από το ραδιόφωνο. "Είναι

ένας τρόπος να παραμένει η κοινωνία ενωμένη τις δύσκολες μέρες της πανδημίας", δήλωσε ο Frank Heidkamp στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Σύμφωνα με το Euronews, ο δήμαρχος του Ντίσελντορφ, Thomas Geisel, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο drive in, το οποίο βρίσκεται κοντά στις κεντρικές εκκλησίες της πόλης. Υπάρχουν δωρεάν διαθέσιμα εισιτήρια για όλους στο διαδίκτυο, ενώ οι πιστοί για να εισέλθουν με το αμάξι στο χώρο, τα σκανάρουν διατηρώντας κλειστό το παράθυρό τους λόγω των μέτρων ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας οι ιερείς κάθονται σε μια κεντρική σκηνή, ενώ αργότερα έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν με τους ανθρώπους προσωπικά, κρατώντας φυσικά τις απαραίτητες αποστάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα