Cate Blanchett: Είναι πολύ δύσκολο να έχεις πέος όταν δεν το έχεις συνηθίσει

Πρόκειται για μια από τις πιο ξεχωριστές ηθοποιούς της γενιάς της. Τόσο το παρουσιαστικό της, όσο όμως και οι επιλογές της στο σινεμά, κάνουν την Cate Blanchett, αυτό που στο Hollywood θα αποκαλούσαν "one of a kind". Η πρόεδρος της φετινής επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών αποτέλεσε την μούσα για ένα συλλεκτικό τεύχος του περιοδικού W, όπου αφέθηκε στα χέρια εννιά καλλιτεχνών και φωτογράφων με ένα βασικό χαρακτηριστικό, πέραν φυσικά του ταλέντου. Το γεγονός πως όλες τους ήταν γυναίκες.

Ο Bob Dylan και τα... ανδρικά υδραυλικά

Στην μίνι συνέντευξη για το περιοδικό, με το τέλος της φωτογράφησης, η Cate Blanchet απαντά στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου, ξεκινώντας από μια ιδιαίτερα άβολη και ξεκαρδιστική ιστορία, από την εποχή που υποδύθηκε τον Bob Dylan (μια εκδοχή του δηλαδή) για την ταινία "I'm Not There". «Υποδυόμουν μια εκδοχή του Bob Dylan. Μετά την πρώτη ημέρα στα γυρίσματα ένα φίλος μου ψιθύρισε. 'Νομίζω πρέπει να βάλεις μια κάλτσα στο παντελόνι σου» σχολιάζει για την εμφάνισή της ως ο θρυλικός καλλιτέχνης και την ανάγκη να δείχνει πιο... αρσενικό.

«Οι δυο μας καταρρέαμε από τα γέλια όταν προσπαθούσαμε να δούμε πως θα 'τοποθετήσουμε' την κάλτσα με την ηθοποιό να ανακαλεί στη μνήμη της πως οι συσπουδαστές της στην κινησιολογία έπρεπε να μάθουν πως να "πακετάρουν το μεσημεριανό τους", όπως χαρακτηριστικά περιέγραφε τον τρόπο που τακτοποιούσαν το μόριό τους κάτω από το παντελόνι. Τελικά, η ηθοποιός παραδέχεται προσπαθώντας με δυσκολία να συγκρατήσει τα γέλια της πως «είναι πολύ δύσκολο να έχεις τα 'υδραυλικά' έξω από το σώμα σου. Τουλάχιστον όταν δεν είσαι συνηθισμένη».

Το κίνημα #MeToo δεν αρκεί

Η Cate Blanchett αισθάνεται πολύ όμορφα για όλες εκείνες τις συναδέλφους της που μίλησαν ανοιχτά για όσα συμβαίνουν στον χώρο του θεάματος και πίσω από κλειστές πόρτες. Η υπόθεση Weinstein έχει συνταρράξει το Hollywood, όμως για εκείνη χρειάζονται πολλά περισσότερα. «Γιατί οι γυναίκες πρέπει να καταγγέλλουν εναγωνίως τέτοια περιστατικά [εν. σεξουαλικής παρενόχλησης] αν δεν έχουμε σκοπό να επανιδρύσουμε την βιομηχανία με έναν νέο και ανανεωμένο τρόπο;» αναρωτιέται εκτιμώντας πως αν δεν αλλάξει ριζικά ο χώρος του θεάματος και ο τρόπος που λειτουργεί η showbiz «θα κάνουμε ότι έχει γίνει και στο παρελθόν, θα κινηθούμε στα ίδια βήματα».

Ο ριψοκίνδυνος ρόλος του ηθοποιού

«Αυτό είναι το υπέροχο με το να είσαι ηθοποιός. Είμαστε μια διασπαστική επιρροή και αυτό είναι μέρος της δουλειάς μας. Πρέπει να μην φοβόμαστε να πάρουμε αγενείς, επικίνδυνες θέσεις και ο κόσμος να μην επιδοκιμάζει αυτό που κάνουμε ή να μην του αρέσει αυτό που λέμε» σημειώνει για τον τρόπο που βλέπει το ρόλο ενός ηθοποιού εκεί έξω και προσθέτει: «Είναι το 'άντε γαμ*** σου θα μιλήσω για τον ελέφαντα στο δωμάτιο, για την αίσθηση του τσίρκου που έχουμε και δεν θα ανησυχώ για την επίπτωση που θα έχει αυτό στην καριέρα μου».

Είναι το 'άντε γαμ*** σου θα μιλήσω για τον ελέφαντα στο δωμάτιο, για την αίσθηση του τσίρκου που έχουμε

Η ηθοποιός πάντως προσθέτει με αρκετή δόση χιούμορ πως είναι εύκολο για εκείνη να μιλά για κινήσεις που ενδεχομένως να έχουν επαγγελματικό κόστος. «Εγώ είμαι 135 ετών και κανείς δεν με γουστάρει, οπότε είμαι μια χαρά με αυτό» σημειώνει περιπαικτικά.

Πέραν όμως της υποκριτικής, η Blanchett παραδέχεται με περισσή ειρωνεία πως είναι ακαμάτρα. «Δεν είμαι καλή σε τίποτα. Δεν πλέκω, δεν ράβω. Αυτά είναι πράγματα που κάνουν άλλες ηθοποιοί στο πλατό των γυρισμάτων, για να κάνουν τις συναδέλφους τους να νιώσουν άσχημα» αναφέρει.

Ο γάτος που νόμιζε ότι είναι σκύλος

Σε ένα από τα επιτεύγματα ζωή της, η ηθοποιός θέλει να προσθέσει και τη σχέση της με τον αγαπημένο της γάτο. Αυτό, αφού πρώτα σημειώσει πως σαν χαρακτήρας λατρεύει τους σκύλους(!!).

Ο γάτος μου νομίζει ότι είναι λαμπραντόρ, αλλά μην του το πείτε

«Εκπαίδευσα την γάτα μου να συμπεριφέρεται σαν σκύλος. Το ενέπνευσα στον Warwick, τη γάτα μας και έτσι συνοδεύει τα παιδιά στο σχολείο και τον βγάζουμε έξω για βόλτα. Νομίζει ότι είναι λαμπραντόρ. Όχι, είναι γάτα, αλλά μην του πείτε» λέει καθώς γελάει με τα μάτια της να λάμπουν (παρά την ασπρόμαυρη λήψη).

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ LADYLIKE:

Τα 19 πρόσωπα της Cate Blanchett σε ένα τεύχος φτιαγμένο μόνο από γυναίκες
Keywords
Τυχαία Θέματα