COSMOTE TV: Βλέπεις με WiFi, "χτίζεις" το δικό σου πρόγραμμα

Μια νέα εμπειρία θέασης περιεχομένου προσφέρει η COSMOTE TV με την καινούργια υπηρεσία της, που ονομάζεται Over The Top (OTT) και που θα είναι διαθέσιμη στο κοινό το επόμενο διάστημα.

Η COSMOTE TV ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής και λαμβάνοντας υπόψιν τις ραγδαίες εξελίξεις της τεχνολογίας, αλλά και του τρόπου με τον οποίον ο καταναλωτής την χρησιμοποιεί στις διάφορες πτυχές της καθημερινότητάς του, όπως είναι η ψυχαγωγία,

έρχεται να συστήσει μία νέα πλατφόρμα, ιδανική για τις ανάγκες του χρήστη.

Η Over The Top (OTT) υπηρεσία, που αλλάζει ριζικά την εμπειρία θέασης περιεχομένου, φέρει πλήθος πλεονεκτημάτων που κάνουν τη διαδικασία πιο εύκολη, πιο εύχρηστη και πιο γρήγορη, ενώ φέρνουν τον θεατή πιο κοντά σε αυτό που ζητά και που του αρέσει, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της ψυχαγωγίας του.

Βασικό πλεονέκτημα της υπηρεσίας, είναι ότι αποτελεί την πρώτη streaming πλατφόρμα στην Ελλάδα και μία από τις λίγες διεθνώς, που συνδυάζει το ζωντανό πρόγραμμα των linear καναλιών με το on demand περιεχόμενο, κάνοντας στον χρήστη προτάσεις που ταιριάζουν καλύτερα στις προτιμήσεις και τις συνήθειές του.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα ΟΤΤ υπηρεσία -που βασίζεται στην τεχνολογική πλατφόρμα της Comcast- έχει φρέσκο μενού και περιβάλλον χρήσης, για κοινή εμπειρία σε όλες τις οθόνες (TV, tablets, smartphones, PC), διαθέτει μια πολύ ξεκάθαρη δομή, η οποία κατανοείται πανεύκολα, καθώς και πιο ευέλικτο τρόπο εύρεσης του περιεχομένου που τον ενδιαφέρει.

Στην ουσία, ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της, είναι ο εξατομικευμένος χαρακτήρας της, αφού προσφέρει στον χρήστη προσωποποιημένες προτάσεις περιεχομένου μέσω recommendation engine. Δηλαδή, ανάλογα με τα γούστα του και το είδος των προγραμμάτων που του αρέσει να παρακολουθεί, του προτείνει περιεχόμενο.

Τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνει η OTT και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, εξήγησαν οι Νίκος Καλλιάνης, Εμπορικός Διευθυντής της COSMOTE TV, Δημήτρης Μιχαλάκης, Executive Director της εταιρείας και Λάζαρος Πραγιάτης, Project Manager της νέας πλατφόρμας, στην παρουσίαση της καινούργιας υπηρεσίας πριν από λίγες μέρες.

Στις υπερσύγχρονες και υψηλής τεχνολογίας εγκαταστάσεις της COSMOTE TV στην Κηφισιά, οι υπεύθυνοι μίλησαν για τη νέα υπηρεσία και παρουσίασαν ζωντανά, στην πράξη και με συγκεκριμένα παραδείγματα, το πώς οι καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την OTT εύκολα και γρήγορα στις συσκευές τους.

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον προσωποποιημένο χαρακτήρα της υπηρεσίας, εξήγησαν πώς ο κάθε χρήστης θα μπορεί να δημιουργήσει το δικό του προφίλ και πώς θα μπορεί να το "χτίσει" με διάφορα εργαλεία (όπως είναι τα like, dislike, αγαπημένο), ώστε το πρόγραμμα που του προσφέρεται να είναι κοντά στις προτιμήσεις του.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν στο είδος των προγραμμάτων που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει, τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων, για όλες τις ηλικίες, αλλά και στην παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου, όπως είναι η πρώτη συμπαραγωγή της COSMOTE TV με το National Geographic.

Η OTT υπηρεσία της COSMOTE TV, είναι η μόνη που προσφέρει premium περιεχόμενο σε όλες τις κατηγορίες προγράμματος (ταινίες, σειρές, αθλητικά, ντοκιμαντέρ, παιδικά, πρόγραμμα από ελεύθερα κανάλια κτλ). Όλο αυτό γίνεται, μάλιστα, με ταυτόχρονη χρήση σε δύο συσκευές, με λιγότερα καλώδια, αφού προσφέρεται WiFi αποκωδικοποιητής και με ευέλικτα πακέτα.

Σε μια εποχή που όλα τρέχουν και που ο ελεύθερος χρόνος του σύγχρονου ανθρώπου είναι περιορισμένος, η OTT έρχεται να "λύσει" τα χέρια στους χρήστες και να τους βοηθήσει να έχουν γρήγορα μπροστά τους αυτό που ψάχνουν, να ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις τους και να του προσφέρουν πρωτότυπο και ποιοτικό περιεχόμενο.

Η θέαση αποκτά άλλη διάσταση και προσαρμόζεται στα "θέλω" του καταναλωτή, δίνοντάς του μεγάλη ευελιξία και ανοίγοντάς του ένα νέο δρόμο στην ψυχαγωγία.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας OTT υπηρεσίας της COSMOTE TV

- Η νέα OTT υπηρεσία θα παρέχεται με WiFi Android αποκωδικοποιητή, που λειτουργεί με οποιοδήποτε δίκτυο σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας.

- Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη με app για tablets/smartphones/PCs/laptops και σύντομα με app για Smart TVs (πχ. Samsung, LG, Sony).

- Έχει φρέσκο μενού και εύκολο για τον χρήστη περιβάλλον πλοήγησης, προσαρμοσμένο στο μέγεθος κάθε οθόνης και στις ιδιαιτερότητες κάθε συσκευής από τις οποίες είναι προσβάσιμη.

- Ταυτόχρονη θέαση σε 2 οθόνες για όλο το περιεχόμενο πλην του αθλητικού, που είναι διαθέσιμο σε μία οθόνη.

- Οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργήσουν ξεχωριστά προφίλ, ενώ υπάρχει και ειδικό kids menu.

- Σύντομα θα παρέχεται η δυνατότητα για download & play offline, ώστε ο χρήστης να μπορεί πχ. να παρακολουθεί μία ταινία ή σειρά χωρίς πρόσβαση στο Internet.

- Η OTT υπηρεσία θα προσφέρει και 4K περιεχόμενο με ξεχωριστό κανάλι, που θα φιλοξενεί επιλεγμένα αθλητικά γεγονότα.

Η νέα OTT υπηρεσία της COSMOTE TV θα είναι εμπορικά διαθέσιμη για νέους πελάτες το επόμενο διάστημα, μέσα από το δίκτυο καταστημάτων COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ, το 13888, το cosmote.gr & το MYCOSMOTE app και θα παρέχεται μέσα από ευέλικτα πακέτα, σε επίπεδο δέσμευσης αλλά και περιεχομένου. Οι υφιστάμενοι πελάτες θα μπορούν να έχουν τη νέα εμπειρία θέασης σε Smart TVs και σε φορητές συσκευές, το πρώτο τρίμηνο του 2020, παράλληλα με τη δορυφορική τους υπηρεσία.

Αθλητικό περιεχόμενο

Στα 16 αθλητικά κανάλια παραγωγής COSMOTE TV, σήμερα φιλοξενούνται περισσότερες από 40 αθλητικές διοργανώσεις σε ποδόσφαιρο (UEFA Champions League, UEFA Europa League, European Qualifiers, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου, Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ελλάδας), μπάσκετ (NBA, εντός έδρας αγώνες ΚΑΕ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ για την Basket League, ACB Liga Ισπανίας), μηχανοκίνητα (Formula1, MotoGP, WRC) και τένις (ΑΤP World Tour Finals, ATP World Tour Masters 1000, ΑΤP World Tour 500).

Κινηματογραφικό περιεχόμενο

Στα κινηματογραφικά κανάλια της COSMOTE TV, οι συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν πάνω από 500 πρεμιέρες ταινιών τον χρόνο από τα κορυφαία studio και τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής παγκοσμίως (Walt Disney Studios, Paramount Pictures, NBC/Universal, MGM), καθώς και περισσότερες από 120 πρεμιέρες ξένων σειρών. Επίσης, μέσα από τις on demand υπηρεσίες της COSMOTE TV, οι συνδρομητές μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν και όποτε και από όπου επιθυμούν τις ταινίες ή σειρές των καναλιών COSMOTE CINEMA και τα ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY (COSMOTE TV PLUS) ή να ενοικιάσουν δημοφιλείς ταινίες πριν κάνουν τηλεοπτική προβολή (MOVIES CLUB).

Παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου

Ξεκινώντας με τη δημιουργία του COSMOTE HISTORY HD, του μοναδικού καναλιού ντοκιμαντέρ με ελληνική θεματολογία, η COSMOTE TV έγινε ο πρώτος πάροχος υπηρεσιών συνδρομητικής στην ελληνική αγορά που μπήκε στον τομέα παραγωγής πρωτότυπου περιεχομένου. Από το 2016, που το κανάλι ξεκίνησε τη λειτουργία του, έχουν προβληθεί περισσότερα από 80 πρωτότυπα ντοκιμαντέρ ή σειρές ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή COSMOTE TV (Μηχανή του Χρόνου, Ιωάννης Καποδίστριας: Η ζωή και το έργο του, Το κάλεσμα των Μαρμάρων κλπ), και πάνω από 1.000 τίτλοι ντοκιμαντέρ με την υπογραφή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Το 2019, η COSMOTE TV προχώρησε στην παραγωγή και της πρώτης ελληνικής μυθοπλασίας (Έτερος Εγώ - Χαμένες Ψυχές), ενώ ακολούθησαν οι εκπομπές «Βραδινές Ιστορίες» και «Στο Πλεχτό», οι οποίες ανήκουν στην κατηγορία της κωμωδίας και του stand-up comedy. Το επόμενο διάστημα, αναμένεται η πρεμιέρα κι άλλων πρωτότυπων παραγωγών της COSMOTE TV, που γυρίζονται τα στούντιο της COSMOTE TV, όπως το τηλεπαιχνίδι “Comedy Kids”.

Ήδη, από τα στούντιο της COSMOTE TV, «βγαίνουν στον αέρα» περισσότερες από 10 αθλητικές εκπομπές των καναλιών COSMOTE SPORT (PICK N ROLL, UEFA Champions League Show, UEFA Europa League Show, Ρυθμός των Ντέρμπι, TOPSPIN, SPORTSHOW κλπ)

Keywords
cosmote, wifi, προγραμμα, wifi, uefa champions league, uefa europa league, atp world tour, national geographic, champions league, europa league, ιωάννης καποδίστριας, νέα, top, ελλαδα, tablets, smartphones, engine, project, android, smart, tvs, samsung, sony, kids, download, play, offline, uefa, league, europa, european, nba, καε, παναθηναικος, ΑΕΚ, basket, acb, liga, motogp, wrc, world, atp, studio, disney, studios, pictures, mgm, cinema, history, movies, club, sport, κινηση στους δρομους, η ζωη, αθλητικα, δωρεαν, εργαλεια, κηφισια, μπασκετ, ντοκιμαντερ, οθονες, ρυθμος, ταινιες, acb, basket, cinema, cosmote.gr, download, motogp, smart, sport, uefa, uefa champions league, uefa europa league, αγορα, αγωνες, γεγονοτα, γινεται, διαστημα, δυνατοτητα, δομη, δικτυο, εγινε, ευκολο, ευκολα, υπαρχει, εποχη, ερχεται, ζωη, ζητα, ειδος, υπηρεσια, υπηρεσιες, ιωάννης καποδίστριας, καε, καποδιστριας, κυπελλο, λειτουργια, οθονη, ουσια, παιδικα, παρουσιαση, ποδοσφαιρο, περιβαλλον, ποιοτητα, υπογραφη, σειρες, συγκεκριμενα, συντομα, σειρα, χρονος, ιωαννης, atp, atp world tour, δημητρης, disney, engine, εκπομπες, europa, history, project, kids, λαζαρος, league, liga, μπροστα, national geographic, offline, pictures, play, studio, studios, smartphones, tablets, tvs, top, world, ξεκινησε, χερια, european
Τυχαία Θέματα