ACS: Δημιουργεί στο Αιγάλεω κέντρο διαλογής μεγέθους ποδοσφαιρικού γηπέδου

Σε μία σημαντική επένδυση η οποία έχει στόχο να βελτιώσει περαιτέρω την ήδη ηγετική θέση που κατέχει η ACS στην ελληνική αγορά προχωρά ο όμιλος Quest. Όπως ανέφερε χθες σε παρουσίαση του ομίλου ο Απόστολος Γεωργαντζής, Διευθύνων Σύμβουλος της ACS και της Quest Συμμετοχών, η ACS μπαίνει στην

τελική ευθεία υλοποίησης ενός σημαντικού έργου που θα την βοηθήσει να ανταπεξέλθει στις όλο και αυξανόμενες ανάγκες που δημιουργούνται στον χώρο των ταχυμεταφορών εξαιτίας της γιγάντωσης του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Πρόκειται για την κατασκευή νέου κέντρου διαλογής το οποίο θα δημιουργηθεί στο Αιγάλεω σε χώρο που φιλοξενούσε αποθήκες του ΟΤΕ τις οποίες απέκτησε η Quest μετά από σχετικό διαγωνισμό που πραγματοποιήσε ο Οργανισμός το 2015. Πρόκειται για οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 27.000 τ.μ. στο οποίο η εταιρεία ταχυμεταφορών θα αναπτύξει ακίνητο συνολικής επιφάνειας 30.000 τ.μ. σε τρία ισομεγέθη επίπεδα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η επένδυση επρόκειτο να υλοποιηθεί αρχικά το 2015, ωστόσο με δεδομένες τις εξελίξεις και την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων αναβλήθηκε, προς μελλοντική υλοποίηση. Η δημιουργία του κέντρου διαλογής στις νέες εγκαταστάσεις – υπολογίζεται εντός του 2020- έχει ως στόχο την ενοποίηση των δραστηριοτήτων της ACS, καθότι τα υπάρχοντα κέντρα διαλογής είναι διασπασμένα αυτή τη στιγμή στην περιοχή του Κρυονερίου Αττικής και στην περιοχή του Ταύρου (Πέτρου Ράλλη).

Η νέα επένδυση θα παρέχει την δυνατότητα διαχείρισης πάνω από 20.000 δέματα την ώρα, διπλάσια δηλαδή από ότι είναι σήμερα.

Η ACS είναι σήμερα leader στην αγορά των ταχυμεταφορών με μερίδιο της τάξης του 25% στην συνολική αγορά (σ.σ. ταχυμεταφορές εσωτερικού - εξωτερικού) ενώ στην εσωτερική αγορά ελέγχει πάνω από το 1/3 της αγοράς. Απασχολεί περισσότερα από 450 άτομα και ο κύκλος εργασιών της ξεπερνάει τα 100 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ACS, Δημιουργεί, Αιγάλεω,ACS, dimiourgei, aigaleo