9 Μαΐου: Σαν σήμερα σκοτώθηκε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο ο πρώτος αστέρας του τένις

Στη μάχη του Aubers Ridge, κοντά στο Neuve-Chapelle της Γαλλίας που έλαβε χώρα την άνοιξη του 1915, σκοτώνονται περίπου 11.000 Βρετανοί. Ανάμεσα τους ένας 31χρονος λοχαγός του πεζικού, Νεοζηλανδός στην καταγωγή, γόνος εύπορης οικογένειας και ενδεχομένως ο πρώτος σταρ του τένις.

Πρόκειται για τον Anthony Wilding, τον 6 φορές Grand Slam πρωταθλητή στα μονά και 5 φορές στα διπλά του

Wimbledon. Κατέκτησε το ιστορικό τουρνουά τέσσερις συνεχόμενες φορές από το 1910 έως το 1913 ενώ κέρδισε μετάλλιο για τη Νέα Ζηλανδία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1912 στη Στοκχόλμη.

Επίσης κατέκτησε τέσσερα Davis Cup με την ομάδα της Αυστραλίας από το 1907 έως το 1914.

Ο Wilding απόφοιτος της Νομικής από το Cambridge, δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα των γονιών του αντιθέτως αφιερώθηκε στο κρίκετ και στο τένις όπως και πολλοί γόνοι πλούσιων οικογενειών. Διακρίθηκε όμως χάρη σε ένα εξαιρετικό forehand και ένα πηγαίο ταλέντο, στοιχεία που τον κατατάσσουν στους καλύτερους προπολεμικούς τενίστες.

To ελεύθερο πνεύμα του (γύρισε την Ευρώπη με μοτοσυκλέτα), ο συνδυασμός των αστικών προνομίων του με μια ανέμελη ζωή χωρίς όμως αλκοόλ και τσιγάρο, τα αθλητικά του προσόντα μαζί με την άνετη και γεμάτη στιλ συσχέτιση του με τους υψηλούς κύκλους της κοινωνίας, έφταναν για να θεωρηθεί ένας από τους πλέον περιζήτητους άντρες του διεθνούς τζετ-σετ.

Η αίσθηση του χρέους απέναντι στον κοινό εχθρό τον οδηγεί να καταταχθεί στο στρατό. Το τελευταίο βράδυ, πριν ένα βλήμα πυροβολικού των Γερμανών διαπεράσει το πρόχειρο οχυρό στο οποίο στεγαζόταν, ένας επιζών από το λόχο του μαρτυρεί ότι ο Wilding απάντησε σε σχόλιο συναδέλφου του, επίσης επαγγελματία τενίστα, για την κακή απόδοση του στον χαμένο τελικό του στο Wimbledon απέναντι στον Norman Brooks την προηγούμενη χρονιά.

Ο Wilding του απάντησε "δεν μπορούμε πάντα να πιάνουμε την καλύτερη απόδοση" και σκεπάστηκε με την κουβέρτα του...

Keywords
Τυχαία Θέματα