5 Ιουνίου: Συναυλία Λέκκα-Βουτσικάκη στην Τεχνόπολη

Δυο φωνές συναντιούνται στη Τεχνόπολη, την Τετάρτη το βράδυ στις 9μμ, χρωματίζουν ιστορίες και διαλέγουν τραγούδια από ένα ρεπερτόριο που φωτίζει τη σχέση του ανθρώπου με τη μουσική και τον πολιτισμό. Ο Βασίλης Λέκκας και ο Θοδωρής Βουτσικάκης σε μια συνάντηση που αποκαλύπτει τη διαδρομή και τη συνεργασία τους με τα σημαντικότερα πρόσωπα της ελληνικής και διεθνούς μουσικής.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν από το Ιnternational Foundation for Greece στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης

για τα σχολεία και στο “Όλοι μαζί μπορούμε”.

Ο Βασίλης Λέκκας “όρθιος πάντα” όπως λέει συχνά ο ίδιος, κλείνει σχεδόν τέσσερις δεκαετίες παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι, έχοντας μια μοναδική εμπειρία συνεργασίας με τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες και νεότερους δημιουργούς. Χατζηδάκις, Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος αλλά και Ζαμπέτας και Νικολόπουλος, Σπάθας και Τρανταλίδης και Χάρης Παπαδόπουλος, σε ένα ρεπερτόριο το οποίο συνδέθηκε άρρηκτα με το όνομά του. Οι συγκλονιστικές ερμηνείες του καθηλώνουν το μυημένο κοινό, αλλά και αναδεικνύουν το μεγαλείο της ελληνικής μουσικής.

Τραγουδάει με τη φωνή, το σώμα και την ψυχή του, ενώ η δισκογραφία του έχει όλα τα ακούσματα σε ένα ποικίλο μουσικό τοπίο που ξεκινάει από το δημοτικό τραγούδι, αγγίζει το ροκ και το ρεμπέτικο, μέχρι το σύγχρονο λαϊκό και το λεγόμενο έντεχνο.

Νεότερος ο Θοδωρής Βουτσικάκης, ερμήνευσε τον ρόλο τίτλου στο μιούζικαλ και μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Ερωτόκριτος» σε μουσική Δημήτρη Μαραμή και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, ενώ η πολυετής συνεργασία του με τη Λίνα Νικολακοπούλου οδήγησε στην πρώτη μεγάλη προσωπική του περιοδεία με την υπογραφή της σπουδαίας στιχουργού καθώς και στη νέα δισκογραφική συνεργασία τους με τον βραβευμένο με Oscar Ιταλό συνθέτη Nicola Piovani.

Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Σταύρο Ξαρχάκο, Χρήστο Λεοντή, Μαρία Φαραντούρη, Dulce Pontes, Luis Borda, Μάριο Φραγκούλη, Νίκο Ξυδάκη, Δάφνη Αλεξανδρή, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς χώρους όπως το Ηρώδειο, το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, το Abbey de Neumunster, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Οι δυο τους βρίσκονται στην Τεχνόπολη την Τετάρτη 5/6.

Τα εισιτήρια στοιχίζουν 15 (καθήμενοι), 12 (όρθιοι) και 10 (άνεργοι, ΑΜΕΑ +65 ετών)

Keywords
Τυχαία Θέματα