4 απλές & μοντέρνες ιδέες για βάψιμο τοίχου με τεχνοτροπίες

Οι τεχνοτροπίες τοίχου ολοένα και κερδίζουν έδαφος ως μία εύκολη και εντυπωσιακή λύση διακόσμησης των τοίχων του σπιτιού. Με απλά εργαλεία και υλικά μπορείτε να μεταμορφώσετε τους τοίχους σας επιλέγοντας την τεχνική και το σχέδιο που αναδεικνύει το προσωπικό σας στυλ.Το βασικό πλεονέκτημα στις τεχνοτροπίες τοίχου, είναι ότι μπορεί να τις κάνει ο καθένας ακολουθώντας απλά βήματα και το κόστος τους είναι μικρό.

Στάδιο Προετοιμασίας

Προτού ξεκινήσετε να καταπιάνεστε

με σφουγγάρια, πινέλα, ρολά και πανιά τοποθετήστε νάϋλον προστασίας για βάψιμο της tesa. Σε τέτοιου είδους εργασίες, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της απροσεξίας. Η πλαστική αυτή μεμβράνη κατά το βάψιμο των τοίχων, προστατεύει τα έπιπλα και τα δάπεδα από πιτσιλιές, κόβεται στα μέτρα που θέλετε και αφαιρείται εύκολα χωρίς να αφήσει κανένα σημάδι. Ένα ακόμη υλικό απαραίτητο για την αποφυγή πιτσιλιών είναι η χαρτοταινία μασκαρίσματος ή αλλιώς της tesa. Η συγκεκριμένη ταινία κάλυψης τοποθετείται σε γωνίες και σε ιδιαίτερα ευαίσθητες επιφάνειες και αφαιρείται εύκολα χωρίς να αφήνει ίχνος. Τώρα που έχετε προετοιμάσει τον χώρο σας ήρθε η ώρα να αποφασίσετε για την καλύτερη τεχνοτροπία για τους τοίχους των δωματίων σας.

Συγκεντρώσαμε τέσσερις απλές και μοντέρνες ιδέες για βάψιμο τοίχου με τεχνοτροπίες που θα εμπνεύσουν και θα ενθουσιάσουν όχι μόνο εσάς αλλά και τους καλεσμένους σας. Ποιες είναι αυτές;

1.Τεχνοτροπία τοίχου με σφουγγάρι

Αποτελεί μία από τις πιο απλές και δημοφιλείς επιλογές για την διακόσμηση των τοίχων του σαλονιού και του υπνοδωματίου. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα σφουγγάρι θαλάσσης και μια λευκή στεγνή επιφάνεια. Το μυστικό για να έχετε ένα όμορφο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα είναι να επιλέξετε μία πιο σκούρα απόχρωση από το βασικό χρώμα του τοίχου, να βουτήξετε το σφουγγάρι και να το στραγγίξετε για να μην αφήσει κηλίδες στον τοίχο. Τέλος, να περάσετε ταμποναριστά ένα μέρος της επιφάνειας του τοίχου ώστε να δημιουργηθεί ένα πολύ όμορφο οπτικό αποτέλεσμα. Για την συγκεκριμένη τεχνική, δεν είναι απαραίτητο ο τοίχος να είναι λευκός, μπορεί να έχει οποιοδήποτε άλλο χρώμα επιθυμείτε, όμως να έχετε πάντα στο νου σας ότι η βάση σας πρέπει να είναι ανοιχτή και το χρώμα που θα περαστεί με το σφουγγάρι να είναι ένα τόνο πιο σκούρο.

2. Τοίχοι με ρίγες

Οι ρίγες είναι πολύ εντυπωσιακές και συνήθως προτιμώνται σε παιδικά δωμάτια. Η συγκεκριμένη τεχνοτροπία μπορεί να υλοποιηθεί πολύ απλά χρησιμοποιώντας χαρτοταινίες της tesa, ένα χάρακα και ένα αλφάδι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε την χαρτοταινία για να δημιουργήσετε ευθείες γραμμές στον τοίχο και τον χάρακα για να μετρήσετε το πλάτος της ρίγας ώστε όλες οι ρίγες να είναι όμοιες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλφάδι για να είστε βέβαιοι ότι οι ρίγες σας είναι ευθείες αλλά και μία μικρή απόκλιση επιτρέπεται καθώς δεν είναι ορατή στο γυμνό μάτι. Τελικό στάδιο για να έχετε ένα ριγέ τοίχο είναι το βάψιμο. Ξεκινήστε να βάφετε τις ρίγες και όταν τελειώσετε αφαιρέστε τις χαρτοταινίες. Το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά μοναδικό.

3. Τεχνοτροπία τοίχου με πανί

Πολλοί θεωρούν ότι το πανί είναι εύκολη υπόθεση, αλλά κι εκείνο έχει τις ιδιαιτερότητές του όσον αφορά τις τεχνοτροπίες. Διαλέξτε ένα σχετικά σκούρο τοίχο και βουτήξτε το πανί σε μια μπογιά ανοιχτού χρώματος. Στραγγίξτε καλά το πανί και αρχίστε να σέρνετε το πανί προς τα κάτω για να δημιουργήσετε το εφέ πανιού. Αυτή η τεχνοτροπία ταιριάζει τέλεια σε τοίχους σαλονιών ή σε ένα σκούρο τοίχο γραφείου. Επιλέξτε τα κατάλληλα χρώματα και θα έχετε ένα ονειρικό αποτέλεσμα.

4. Τοίχοι σκακιέρα

Οι τοίχοι σκακιέρα είναι μια τολμηρή και μοντέρνα ιδέα που θα αναβαθμίσει το στυλ του σπιτιού και δεν θα μείνει ασχολίαστη από τους επισκέπτες. Για την τεχνοτροπία με εφέ σκακιέρας θα χρειαστείτε χαρτοταινίες tesa, αλφάδι και μία ή δύο σκούρες αποχρώσεις ώστε να έχετε ένα εκκεντρικό αλλά παράλληλα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Εφαρμόστε τις χαρτοταινίες κάθετα και οριζόντια ώστε να δημιουργήσετε όμοια τετράγωνα και στην συνέχεια βάψτε τα τετράγωνα στην απόχρωση που επιθυμείτε. Τελειώνοντας, αφαιρέστε τις χαρτοταινίες και το εφέ σκακιέρας θα είναι έτοιμο!

Όποια τεχνοτροπία και να επιλέξετε για να ντύσετε τους τοίχους του σπιτιού σας, το σημαντικό είναι να ταιριάζει στην αισθητική την δική σας και του χώρου σας. Μην αναλωθείτε σε εξειδικευμένες τεχνικές, μερικές φορές το πιο απλό είναι και το πιο όμορφο!

Keywords
Τυχαία Θέματα