«Ζωντανός» μέσα από το έργο του ο Αντώνης Μπαλωμενάκης – Κατάμεστο το ΚΑΜ για το πολιτικό μνημόσυνο | Video + Photos

| Video + Photos

Με ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά και σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στα Χανιά το πολιτικό μνημόσυνο του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Μπαλωμενάκη που έφυγε από την ζωή στα 65 του χρόνια τον Ιανουάριο του 2020.

Η αίθουσα του ΚΑΜ αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τον κόσμο θέλησε να αποτίσει έναν φόρο τιμής στον εκλιπόντα, με ομιλητή

τον Γιάννη Δραγασάκης και παρόντες βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από όλη την Ελλάδα, αλλά και άτομα από όλους τους χώρους, συναδέλφους του δικηγόρους, φίλους, συνοδοιπόρους και συναγωνιστές και βέβαια την σύζυγό του Μαρία και τους δύο γιούς τους.

Ιδιαίτερα αναφορά έγινε στο κοινοβουλευτικό του έργο στις επιτροπές για τα σκάνδαλα στην υγεία και για τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων, με την επισήμανση ότι τα πορίσματα έχουν μείνει μέχρι σήμερα, αναξιοποίητα.

Για έναν γνήσιο αριστερό που «ταύτισε την ζωή του με την προσφορά και έβαζε πάνω από το εγώ το εμείς και το κοινό καλό» έκανε λόγο ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης.

Στην ομιλία του ο κ. Δραγασάκης, οποίος έχει διατελέσει και βουλευτής Χανίων την δεκαετία του 1980 αναφέρθηκε στο κοινοβουλευτικό έργο του εκλιπόντος στις εξεταστικές επιτροπές για την υγειά και για το σκάνδαλο με την χρηματοδότηση των κομμάτων.

«Καλή μας δύναμη, Παύλο…»Στην ομιλία του ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον Αντώνη Μπαλωμενάκη, όταν ήταν δήμαρχος Σφακίων, κάνοντας λόγο για έναν σεμνό και ανιδιοτελή άνθρωπο. Χαρακτηριστική του ήθους του εκλιπόντος, όπως σημείωσε, ήταν η αντίδρασή του όταν στις 4:30 τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου του 2015 του τηλεφώνησε για να του πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει τέσσερις έδρες στα Χανιά και ως εκ τούτου είχε εκλεγεί:«Τότε μετά από πολλά τηλεφωνήματα, κατάλαβα ότι τον ξύπνησα. Του είπα ότι βγήκε και μου απάντησε… Καλή μας δύναμη Παύλο… έχουμε πάρα πολύ δουλειά» 

Ακόμη ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην καθοριστική συνεισφορά του εκλιπόντος στο ξεμπλοκάρισμα του κληροδοτήματος Μαλινάκη για το νοσοκομείο Χανίων: «Αν ήμασταν Κυβέρνηση θα το εγκαινιάζαμε τώρα» σημείωσε.

Τον δικό του χαιρετισμό απέστειλε γραπτώς ο Γιώργος Σταθάκης που απουσιάζει στο εξωτερικό. «Φίλος και σύντροφος μια ζωής, κοινή πορεία στον συνασπισμό και στον ΣΥΡΙΖΑ επίμονος μύστης των βαθύτερων αξιών της Αριστεράς μακριά από τις επιπολαιότητες της συγκυρίας και βέβαιος ότι οι αξίες θα έβρισκαν τον δρόμο τους.» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρώην Υπουργός.

Για τον Αντώνη Μπαλωμενάκη ως μάχιμο δικηγόρο που έχαιρε της εκτίμησης του νομικού κόσμου, μίλησε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Χανίων, Χρήστος Πραματευτάκης.

Στην κοινή τους πορεία από το φιλολογικό φροντιστήριο της Αλέκας, ως τα φοιτητικά χρόνια και την αντιχουντική δράση ως τα γεγονότα της νομικής σχολής αναφέρθηκε η συγγραφέας Νίκη Τρουλλινού

   

zarpanews.gr

The post «Ζωντανός» μέσα από το έργο του ο Αντώνης Μπαλωμενάκης – Κατάμεστο το ΚΑΜ για το πολιτικό μνημόσυνο | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζωντανός, Αντώνης Μπαλωμενάκης – Κατάμεστο, ΚΑΜ, | Video + Photos,zontanos, antonis balomenakis – katamesto, kam, | Video + Photos