Ζευγάρι καταπλακώθηκε από βράχια στο ταξίδι για την πρώτη επέτειο του γάμου τους

Έμπειρος ορειβάτης ήταν ο άτυχος Βρετανός που βρήκε τραγικό θάνατο στο πάρκο Yosemite, στην Καλιφόρνια, όταν αποκολλήθηκε βράχος από τον φημισμένο μονόλιθο El Capitan.

Σοβαρά τραυματισμένη είναι η γυναίκα του.

Ο 32χρονος Andrew Foster και η 28χρονη σύζυγός του Lucy καταπλακώθηκαν από περισσότερους από χίλιους τόνους βράχων, όπως γράφει η εφημερίδα Guardian, καθώς προετοιμάζονταν για ορειβασία, στο τέλος του ταξιδιού τους, διάρκειας τριών εβδομάδων, στο περίφημο

πάρκο.

Το ζευγάρι από το Κάρντιφ πιστεύεται πως βάδιζε στον δρόμο μπροστά στον El Capitan, όταν ένα κομμάτι γρανίτη με εμβαδό 40 επί 20 μέτρα έπεσε από ύψος περίπου 200 μέτρων.

Ο Andrew βρήκε ακαριαίο θάνατο ενώ η γυναίκα του διασώθηκε και έγινε αεροδιακομιδή της στο νοσοκομείο, όπου πιστεύεται πως νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ζευγάρι μοιραζόταν την αγάπη για τη φύση και τον αθλητισμό και είχε αναρριχηθεί σε μερικά από τα πιο δύσκολα σημεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το «μεγάλο όνειρό» τους ήταν να δοκιμάσουν τις επιδόσεις τους στο εθνικό πάρκο Yosemite και το ταξίδι κανονίστηκε για τον εορτασμό της πρώτης επετείου του γάμου τους. Της είχε κάνει πρόταση γάμου στις γαλλικές Άλπεις τον Μάρτιο του 2015 και παντρεύτηκαν τον Αύγουστο του 2016.

Ταξίδεψαν αεροπορικώς στις ΗΠΑ στις 11 Σεπτεμβρίου με φίλους που ήταν επίσης έμπειροι ορειβάτες.

Την ημέρα πριν την τραγωδία ο Andrew ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία του, ήταν εξαντλημένος αλλά και χαμογελαστός.

«Είμαστε ένα νεαρό παντρεμένο ζευγάρι που μας αρέσει να βγαίνουμε έξω και να απολαμβάνουμε περιπέτειες στο βουνό μαζί. Δεν είμαστε αθλητές των extreme sports αλλά παθιασμένοι ‘μαχητές’ του Σαββατοκύριακου. Ελπίζουμε να εμπνεύσουμε κι άλλους ανθρώπους να βγουν έξω και να απολαύσουν το φυσικό περιβάλλον» έγραφαν στο μπλογκ τους.

Είχαν προγραμματίσει, επιστρέφοντας από την Αμερική, να ταξιδέψουν για έναν χρόνο στις Άλπεις για σκι και ορειβασία, και είχαν αγοράσει κι ένα βαν για το ταξίδι τους αυτό.

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα