Υψηλόβαθμοι Σαουδάραβες στα Χανιά για στρατιωτική άσκηση

Αναβρασμός επικρατεί εδώ και λίγες ημέρες στο αεροδρόμιο Χανίων αλλά και στην 115 Π.Μ., καθώς η διμερής στρατιωτική άσκηση Falcon Eye 3, στην οποία συμμετέχουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι αντίστοιχες ένοπλες δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας, έχει φέρει στα Χανιά υψηλόβαθμους προσκεκλημένους από το αραβικό βασίλειο.

Η ανατολίτικη… πνοή έχει γίνει αισθητή, με ανθρώπους που φορούν κελεμπίες να έχουν θεαθεί στο αεροδρόμιο Χανίων, ενώ στην περιοχή

έχουν εμφανιστεί και υπερπολυτελή αυτοκίνητα, αλλά και άνδρες προσωπικής ασφαλείας.

Δεν είναι γνωστό ποιος υψηλόβαθμος Σαουδάραβας βρίσκεται στα Χανιά για την άσκηση, πιθανολογείται όμως ότι πρόκειται για μέλος της βασιλικής οικογένειας, η οποία πάντως αριθμεί εκατοντάδες πρίγκηπες που αναλαμβάνουν διάφορα πόστα στο βασίλειο.

Ταυτόχρονα, μεγάλος αριθμός προσωπικού εδάφους από τη Σαουδική Αραβία βρίσκεται στα Χανιά, καθώς μεταστάθμευσαν στη Σούδα 6 μαχητικά αεροσκάφη F-15, 7 μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 και ένα Αεροσκάφος Πολλαπλού Ρόλου και Εναέριου Ανεφοδιασμού από τη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Η άσκηση περιλάμβανε αεροπορικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την αεροπορική βάση της Σούδας στην 115 Πτέρυγα Μάχης. Η «Falcon Eye – 3» αποτελεί συνέχεια των ασκήσεων «Falcon Eye – 1» και «Falcon Eye – 2» και προσωπικό υποστήριξης εδάφους της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας. Αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, με την ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών.

zarpanews.gr

The post Υψηλόβαθμοι Σαουδάραβες στα Χανιά για στρατιωτική άσκηση appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υψηλόβαθμοι Σαουδάραβες, Χανιά,ypsilovathmoi saoudaraves, chania