Υπόθεση κακοποίησης στα Χανιά: Τα πρώτα λόγια του Γιάννη μετά την περιπέτειά του

“Τους ευχαριστώ πολύ όλους”. Αυτή η φράση του 18 χρόνου Γιάννη στην κάμερα της ΕΡΤ, για εκείνους που βοήθησαν το βράδυ της Πέμπτης να μεταφερθεί στο σπίτι του θείου του που έχει ζητήσει την κηδεμονία του, σκόρπισε σε όλους συγκίνηση.

Το αγόρι παρά τα όσα έχει περάσει, εμφανίστηκε ευγενικό και χαμογελαστό στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά Χανίων, μετά τη νέα

περιπέτεια του.

Συγκεκριμένα τον νεαρό αναζητούσαν από το πρωί της Πέμπτης αστυνομικοί του Α.Τ Πλατανιά, προκειμένου να τον μεταφέρουν στο πρωτοδικείο Χανίων για τη συζήτηση της κηδεμονίας του, όπως είχαν συμφωνήσει.

Ωστόσο παρά τα επανειλημμένα τηλέφωνα δεν μπόρεσαν να τον βρουν. Η αναζήτηση συνεχίστηκε όλη την ημέρα χωρίς αποτέλεσμα, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης που κάποιοι είδαν το παιδί με τον παππού του στην πλατεία του χωριού.

Τότε ειδοποιήθηκε η αστυνομία που πήγε εκ νέου στο σημείο για να βρει το παιδί, συνάντησε όμως εμπόδια από τον παππού και τον ιερέα αδελφό του πατέρα του.

Όταν τελικώς οι αντιστάσεις των συγγενών κάμφθηκαν, το παιδί δίσταζε να μπει στο περιπολικό και χρειάστηκε να πάνε στο σημείο κάποιοι κάτοικοι του χωριού τους οποίους ο 18χρονος εμπιστεύεται, για να τον μεταπείσουν.

Ο 18χρόνος σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, έμεινε περίπου δύο ώρες στο Α.Τ Πλατανιά μαζί με εργαζόμενους του Βοήθεια στο Σπίτι του δήμου που βρέθηκαν κοντά του από την πρώτη στιγμή, ενώ έξω από το τμήμα περίμεναν τα άτομα που εμπιστεύεται ο Γιάννης ο οποίος αντιμετωπίζει νοητική στέρηση, προκειμένου να τον συνοδεύσουν στο σπίτι του θείου του.

Το θέμα της κηδεμονίας του 18 χρόνου Γιάννη θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ να θυμίσουμε ότι την Τετάρτη προφυλακίστηκαν ο πατέρας και ένας 66 χρόνος φίλος του, που κρίθηκαν ένοχοι για τη σωματική και σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού.

ertnews.gr

The post Υπόθεση κακοποίησης στα Χανιά: Τα πρώτα λόγια του Γιάννη μετά την περιπέτειά του appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα