Ξεκινούν σήμερα οι εγγραφές στον προσωπικό γιατρό μέσω των φαρμακείων – Έντονο ενδιαφέρον και από τους Χανιώτες

Ξεκινούν από σήμερα οι εγγραφές των πολιτών στον προσωπικό γιατρό μέσω των φαρμακείων, οι οποίοι είναι κυρίως ηλικιωμένοι και δεν διαθέτουν κινητό τηλέφωνο ενώ αφορά και όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

Η πλατφόρμα εγγραφής στον προσωπικό γιατρό έχει ανοίξει για όλους σε όλη την Ελλάδα. (Δείτε εδώ.)

Η απόφαση της ΗΔΙΚΑ για τα κινητά τηλέφωνα, ελήφθη,

καθώς κρίθηκε ότι η εγγραφή από τα φαρμακεία αφορά πρωτίστως ηλικιωμένα άτομα που δεν έχουν κινητό τηλέφωνο. Μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, οι πολίτες θα ξεκινήσουν μέσα στη βδομάδα τις εγγραφές τους στα φαρμακεία, χωρίς την υποχρέωση του κινητού τηλεφώνου.

Από την στιγμή που ανακοινώθηκε ότι τα φαρμακεία θα αναλάβουν εγγραφές πολιτών στον προσωπικό γιατρό, εκδηλώθηκε αρκετό ενδιαφέρον και στα φαρμακεία των Χανίων, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων Μανώλης Κατσαράκης, μιλώντας το πρωί στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου:

«Από σήμερα αναμένεται να αρχίσει η διασύνδεση των φαρμακείων με την πλατφόρμα εγγραφής των πολιτών στον προσωπικό γιατρό, περίπου 4 με 5 το απόγευμα, οπότε θα είναι εφικτό να εγγράψουμε τους ενήλικες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους, αυτό θα γίνεται με την κοινοποίηση μόνο του ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου και στην συνέχεια με την ταυτοποίησή του από τον φαρμακοποιό των στοιχείων, θα προχωρά η εγγραφή σε έναν προσωπικό γιατρό, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος εκείνη τη στιγμή από το σύστημα, ιδιώτης ή γιατρός του δημοσίου».

«Πράγματι αυτές τις μέρες ήταν πολλοί εκείνοι ήρθαν, διότι δεν είχαν τις δεξιότητες με την τεχνολογία να εγγραφούν οι ίδιοι είτε αντιμετώπισαν πρόβλημα κατά την διασύνδεση. Γιατί όταν ένας πολίτης προσπαθεί ατομικά να διασυνδεθεί, θα πρέπει να έχει τρεις αλλεπάλληλες ταυτοποιήσεις με τους κωδικούς του taxisnet, με τον ΑΜΚΑ, αλλά και με ταυτοποίηση του αριθμού κινητού τηλεφώνου στο σημείο το τελευταίο πάρα πολλοί συμπολίτες μας είχαν πρόβλημα γιατί τα στοιχεία του τηλεφώνου τους δεν ήταν ταυτοποιημένα στην πλατφόρμα του gov.gr, οπότε φανταστείτε ότι όσοι είχαν καρτοκινητά ή όσοι δεν είχαν κινητά στο όνομά τους, δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν την διαδικασία ταυτοποίησης μέσω του κωδικού ο οποίος στέλνεται στα κινητά, άρα δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στον προσωπικό γιατρό. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί στα φαρμακεία, τα οποία παρακάμπτουν τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας και μόνο με το ΑΜΚΑ μπορούν να ταυτοποιήσουν τον ασφαλισμένο και να προχωρήσουν στην επιλογή».

«Το σύστημα εκτυπώνει τον προσωπικό γιατρό, τα στοιχεία του προσωπικού γιατρού αλλά και τους μοναδικούς κωδικούς του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας, οι οποίοι είναι μοναδικοί».

Την ίδια ώρα, παραμένουν οι ελλείψεις σε σημαντικά φαρμακευτικά σκευάσματα, γεγονός που επιβεβαίωσε ο κ. Κατσαράκης:

«Οι εταιρείες που άνοιξαν μετά το κλείσιμο του Αυγούστου, καταβάλλουν αγώνα δρόμου για να τροφοδοτήσουν τα φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες εντούτοις υπάρχει ένα κενό με πολύ σημαντικές ελλείψεις αυτό το διάστημα και ευελπιστούμε ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση αλλά είναι πολλά και σημαντικά τα σκευάσματα τα οποία λείπουν».

Εν αναμονή του αντιγριπικού εμβολιασμού 

Όσον αφορά τον αντιγριπικό εμβολιασμό, ακόμα δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους πολίτες που παραδοσιακά ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, επισημαίνει ο κ. Κατσαράκης, παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί λένε ότι θα έχουμε πρώιμη έξαρση της γρίπης: «Παρά τις ειδήσεις που ακούστηκαν ότι θα είναι μια πρώιμη χρονιά εμφάνισης της γρίπης, δεν έχουμε ζήτηση στα εμβόλια, δεν υπάρχουν έτσι κι αλλιώς, αναμένονται στο τέλος του Σεπτεμβρίου ενώ η συνταγογράφησή τους ξεκινά συνήθως 1η Οκτωβρίου, έτσι ώστε να υπάρχει ικανή ποσότητα στα φαρμακεία. Έτσι θα συμβεί και φέτος».

zarpanews.gr

The post Ξεκινούν σήμερα οι εγγραφές στον προσωπικό γιατρό μέσω των φαρμακείων – Έντονο ενδιαφέρον και από τους Χανιώτες appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεκινούν, – Έντονο, Χανιώτες,xekinoun, – entono, chaniotes