Ξεκινά η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Θεραπείας στο ΠΑΓΝΗ

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του, το Κέντρο Ημερήσιας Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο αναπληρωτής Διοικητής Στέλιος Κτενιαδάκης ανέφερε πως πρόκειται για ένα όραμα της διοίκησης προκειμένου να βοηθήσει τους χρόνιους χρήστες του νοσοκομείου, που έχουν χρόνια πρόβλημα με χρόνιες θεραπείες.

«Δεν μπορώ να πω ότι είναι ότι καλύτερο, με την έννοια ότι ανεβαίνουν οι άνθρωπο στις σκάλες, γιατί δεν υπήρχε κάτι άλλο. Αυτό το οραματικό έργο που δεν είναι κάτι σπουδαίο σαν λειτουργία

αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να οργανώσουμε όλο το πράγμα που θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 28 του μήνα.

Θα αφορά όλους τους ανθρώπους της Αιματολογικής Κλινικής και της Ρευματολογικής Κλινικής. Στη συνέχεια θα μπει η Νευρολογική και η Πνευμονολογική, ασθενείς που κάνουν χρόνιες θεραπείες και μέχρι τώρα ήταν σε μια ταλαιπωρία».

Σύμφωνα με τον κ. Κτενιαδάκη, ήταν πάγιο αίτημα όλων των Διευθυντών των κλινικών, να υπάρχει ένας τέτοιος χώρος. «Φτιάξαμε ένα χώρο, με δικά μας έξοδα, με πολύ δουλειά από πολλούς ανθρώπους από τη νοσηλευτική υπηρεσία, την Τεχνική Υπηρεσία, πολύ μεγάλη προσπάθεια να υλοποιήσουμε αυτό το πράγμα.

Είναι ένα μεγάλο όραμα που περιλαμβάνει σχεδόν όλες τις υπηρεσίες του νοσοκομείου και ελπίζουμε να προσφέρει μεγάλη βοήθεια. Είναι το πρώτο σε ολόκληρη την Κρήτη».

Ο κ. Κτενιαδάκης ανέφερε πως εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ, μετέβησαν στο νοσοκομείο του Αγίου Σάββα, ώστε να πάρουν τις απαραίτητες πληροφορίες για να δράσουν! «Η 28η του μήνα είναι ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς.

Έχουμε φτιάξει το πρόγραμμα και θα καλέσουμε τους εκπροσώπους από τους ρευματοπαθείς και ασθενείς της αιματολογικής γιατί ειδικά σήμερα, πρέπει να εφαρμόσουμε τα εργαλεία της συμμετοχής των ασθενών στην θεραπείας τους».

Νέο σύστημα για τα ραντεβού ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία

Ένα νέο τηλεφωνικό κέντρο που θα είναι έτοιμο σε 10 μέρες θα βοηθήσει στη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων του ΠΑΓΝΗ.

«Θα έχει σωστή αναμονή και παρακολούθηση αλλά οι ασθενείς όταν θα κάνουν επικύρωση του ραντεβού, δεν θα γίνει από το γραφείο κίνησης αλλά κατευθείαν στο ιατρείο που έχουν το ραντεβού ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και ούτε να υπάρχει άγχος αν θα προλάβουν. Είναι μια διαδικασία που αφορά 400 περίπου ασθενείς την ημέρα» τόνισε κλείνοντας.

creta24.gr

The post Ξεκινά η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Θεραπείας στο ΠΑΓΝΗ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεκινά, Κέντρου Ημερήσιας Θεραπείας, ΠΑΓΝΗ,xekina, kentrou imerisias therapeias, pagni