Ξεκινά η ανέγερση της νέας ψυχιατρικής πτέρυγας στο Νοσοκομείο Χανίων – “Ξεκόλλησε” μετά από 15 χρόνια το κληροδότημα Μαλινάκη | Video + Photos

Η νέα πτέρυγα θα έχει συνολικά 30 κλίνες, 20 ανοιχτής και 10 κλειστής νοσηλείας

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την ανέγερση της νέας Ψυχιατρικής πτέρυγας στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, καθώς “ξεκόλλησε” μετά από 15 χρόνια, το τεράστιο κληροδότημα του αείμνηστου επιχειρηματία Γιώργου Μαλινάκη, ο οποίος μετά τον θάνατό του, άφησε 5 εκατομμύρια ευρώ για αυτόν τον σκοπό στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Αφού ξεπεράστηκαν τα εμπόδια, το μεσημέρι της Τετάρτης, υπεγράφη η σύμβαση του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο, παρουσία του σεβασμιότατου

Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού, του διοικητή του ΓΝΧ Γιώργου Μπέα και του υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Νεκτάριου Παπαβασιλείου.

 Για ένα έργο πνοής για τους πολίτες έκανε λόγο ο κ.κ. Δαμασκηνός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι χρειάστηκαν 186 συμβούλια για να προχωρήσει η διαδικασία ενώ καθοριστική χαρακτήρισε την συμβολή του αείμνηστου βουλευτή Χανίων Αντώνη Μπαλωμενάκη:

«Οι αναχρονιστικοί νόμοι του 1938 και του 2003 δυσκόλευαν την διαδικασία. Χάρη στην προσπάθεια του Αντώνη Μπαλωμενάκη υπεγράφη τριμερής σύμβαση για να προχωρήσει η διαδικασία».


Την ίδια ώρα, ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας, δήλωσε πως η νέα ψυχιατρική πτέρυγα θα περιλαμβάνει 30 συνολικά κλίνες, 20 ανοιχτής και 10 κλειστής νοσηλείας ενώ το έργο έχει τελικό κόστος 2.205.237 ευρώ και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα δυο ετών. Ο Γιώργος Μπέας κατά την παρουσίαση του έργου δήλωσε πως οι γιατροί Γιώργος Γεωργακάκης και Μάρκος Καραβιτάκης έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς είχαν στενή συνεργασία με τον Γιώργο Μαλινάκη.

Ένα μέρος της υφιστάμενης κλινικής θα ενωθεί με τη νέα ψυχιατρική πτέρυγα και οι χώροι που είχαν καταληφθεί από τον ψυχιατρικό τομέα, οι οποίοι αρχικά προορίζονταν για λοιμωδών και aids απελευθερώνονται και θα είναι και πάλι στην διάθεση των πολιτών.

Απόσπασμα του κληροδοτήματος

Τι περιλαμβάνει το έργο

 

Δείτε εδώ όλη την παρουσίαση του έργου: Γ Ν ΧΑΝΙΩΝ – ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΜΑΛΙΝΑΚΗ – ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ 19 04 23

zarpanews.gr

The post Ξεκινά η ανέγερση της νέας ψυχιατρικής πτέρυγας στο Νοσοκομείο Χανίων – “Ξεκόλλησε” μετά από 15 χρόνια το κληροδότημα Μαλινάκη | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα