Ηλικιωμένοι κλειδωμένοι και εγκαταλελειμμένοι βρέθηκαν με ψώρα και αφυδάτωση σε γηροκομείο – κολαστήριο

Εικόνες σοκ αντίκρισαν ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής σε Γηροκομείο Κολαστήριο στον Κορυδαλλό. Οι ελεγκτές έπειτα από καταγγελίες πήγαν να ελέγξουν ιδιωτικό γηροκομείο στον Κορυδαλλό όπου επικρατούσαν άθλιες συνθήκες με τους ηλικιωμένους να είναι εγκαταλειμμένοι, αφυδατωμένοι και με ψώρα. Μάλιστα το κτίριο ήταν αποκλεισμένο αφού οι υπάλληλοι χρειάστηκε να σπάσουν αλυσίδες με τις οποίες είχε σφραγισθεί το κτίριο.

Μπαίνοντας στους εσωτερικούς χώρους οι ελεγκτές έπαθαν σοκ

αφού δεν πίστευαν στα μάτια τους με τις εικόνες που αντίκρισαν. Δεκάδες ηλικιωμένοι αφυδατωμένοι, με ψώρα και μέσα σε τραγικές συνθήκες να προσπαθούν να επιβιώσουν.

Οι υπάλληλοι έσπευσαν να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους οι οποίοι τους κοιτούσαν με απόγνωση. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές, ενώ εκλήθησαν ειδικά συνεργεία με ομάδες γιατρών και νοσηλευτών για να παράσχουν βοήθεια στους ανήμπορους γέροντες.

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια είναι αρμόδια για την αδειοδότηση των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων γι αυτό και είναι και ο αρμόδιος φορέας ελέγχου.

Μεγάλα πρόστιμα στο παρελθόν
Πάντως αξιοσημείωτο είναι ότι στο συγκεκριμένο Γηροκομείο είχε επιβληθεί μεγάλο πρόστιμο στο παρελθόν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr, καθώς είχαν διαπιστωθεί και παλαιότερα παραβάσεις, αλλά εξακολουθούσε και λειτουργούσε.

Παρότι ο αριθμός των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων είχε μειωθεί τα τελευταία χρόνια ακριβώς εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούσαν αλλά και της φημολογία που υπήρχε στην περιοχή, αρκετοί ηλικιωμένοι είχαν παραμείνει ως τρόφιμοι.

ethnos.gr

The post Ηλικιωμένοι κλειδωμένοι και εγκαταλελειμμένοι βρέθηκαν με ψώρα και αφυδάτωση σε γηροκομείο – κολαστήριο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα