Βουτυρένια τοστάδα σαν τάρτα με κρέμα και σάλτσα φράουλας

Απολαμβάνουμε βουτυρένια τοστάδα σαν τάρτα με κρέμα με σάλτσα φράουλας και παγωτό βανίλια. Ένα δροσιστικό επιδόρπιο για τις καλοκαιρινές ημέρες και νύχτες που συνδυάζει την φρεσκάδα των φρούτων, απλά και πολύ νόστιμα.

Υλικά

Μερίδες: 151 κιλό παγωτό βανίλιαλίγο φρέσκος βασιλικός

Για τις τοστάδες

300 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου100 γρ. ζάχαρη άχνη50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική1 κρόκος αυγού

Για

τη σάλτσα

500 γρ. φράουλες60 γρ ζάχαρη60 ml νερό20 ml χυμός λαίμ

Για την κρέμα

500 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Για τις βουτυρένιες τοστάδες

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μεταλλικό σκεύος και τα πλάθουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια σφιχτή ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο.Στη συνέχεια στρώνουμε σε μια λαδόκολλα και καλύπτουμε από πάνω με άλλη μια.Ανοίγουμε με πλάστη και κόβουμε σε στρογγυλούς δίσκους περίπου 12 εκατοστών.Αλείφουμε με το κρόκο αφού τον έχουμε προηγουμένως διαλύσει με λίγο νερό. Ψήνουμε στους 170°C για 40 λεπτά.

Για τη σάλτσα

Βράζουμε τα υλικά σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και αποκτήσουμε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα σαν μαρμελάδα.Χτυπάμε σε μπλέντερ μέχρι να γίνει μια κρέμα.Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Για τη σαντιγί

Χτυπάμε μπλέντερ όλα τα υλικά σε παγωμένο μεταλλικό σκεύος μέχρι ναι έχουμε μια σφιχτή κρέμα.Σερβίρουμε βάζοντας την τοστάδα στην βάση του πιάτου, μετά βάζουμε τη σαντιγί, στη συνέχεια τη σάλτσα φράουλας και μετά βάζουμε μια μπάλα παγωτό βανίλιας, γαρνίρουμε με κόκκινα φρούτα της αρεσκείας μας και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.

olivermagazine.gr

The post Βουτυρένια τοστάδα σαν τάρτα με κρέμα και σάλτσα φράουλας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βουτυρένια,voutyrenia