Βιβλική η καταστροφή στα Γεράνεια Όρη – Η φωτιά καίει ακόμα…

Τεράστια ζημιά προκάλεσε σε Κορινθία και Αττική η φωτιά που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορίνθου, ενώ και σήμερα Σάββατο 22/5 υπάρχουν ακόμα κάποιες ενεργές εστίες στα Γεράνια όρη.

Το πρωί ξεκίνησαν να επιχειρούν και πάλι τα εναέρια μέσα προκειμένου να σβήσουν εντελώς τη φωτιά.

Χθες, υπήρχαν έντονες ανοζωπυρώσεις σε Πευκενέα και Παπαγιαννέικα. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Προειδοποίησης και Καταγραφής (Copernicus) η φωτιά με μέτωπο 30χλμ έκαψε συνολικά 65.180 στρέμματα μια περιοχή γεμάτη με πεύκα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις βραδινές ώρες της Τετάρτης

19 Μαΐου 2021, στην περιοχή Σχίνος Λουτρακίου Κορινθίας βρίσκεται σε εξέλιξη, με πολλές διάσπαρτες ενεργές καύσεις.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας: «υπάρχουν δύο μέτωπα, στο Καλκάνι και στον Πευκενέα, στα Παπαγιαννέικα δηλαδή, τα οποία μα απασχολούν, λόγω του ανάγλυφου, υπάρχουν ρεματιές, φοβόμαστε ότι η φωτιά μπορεί να φύγει από κει».

«Σε κάθε περίπτωση έχουμε πάρει όλα τα μέτρα που χρειάζονται, βοηθάει λιγάκι και το γεγονός ότι οι άνεμοι έχουν κοπάσει. Σε κάθε περίπτωση βέβαια έχουμε να διαχειριστούμε μια τεράστια πυρκαγιά, εξαιρετικά δύσκολη και είναι πολύ σημαντικό ότι δεν είχαμε την απώλεια οποιασδήποτε ζωής και ότι όλες οι εκκενώσεις και απομακρύνσεις έγιναν συντονισμένα», ανέφερε.

Στάχτη 65.000 στρέμματα

Η μεγάλη φωτιά που μαίνεται επί δυο μέρες στα Γεράνεια όρη έχει κάψει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης προκαλώντας βιβλική καταστροφή στο οικοσύστημα.

Ταυτόχρονα η καταγραφή των καμένων κατοικιών είναι σε εξέλιξη, καθώς προκλήθηκαν ζημιές και σε κάποιες περιπτώσεις ολικές καταστροφές σε οικίες που στην πλειοψηφία ήταν εξοχικά ή αγροικίες απομακρυσμένες από οικισμούς.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ευρωπαϊκού σύστημα πληροφόρησης για τις δασικές πυρκαγιές (European Forest Fire Information System – EFFIS) τα καμένα στρέμματα στην περιοχή έχουν ξεπεράσει τα 65.000.

The post Βιβλική η καταστροφή στα Γεράνεια Όρη – Η φωτιά καίει ακόμα… appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα