Βίντεο που κόβει την ανάσα: Τεράστια χιονοστιβάδα σκεπάζει τουρίστα την ώρα που την κατέγραφε

Την τύχη με το μέρος τους είχαν 10 τουρίστες (εννέα Βρετανοί και μία Αμερικανίδα) στο Κιργιστάν, οι οποίοι κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στα βουνά του Τιεν Σαν ήρθαν αντιμέτωποι με μία πελώρια χιονοστιβάδα.

Μάλιστα, ένας από τους αυτούς, ο Χάρι Σίμιν βιντεοσκόπησε το φαινόμενο από τη στιγμή που η χιονοστιβάδα βρισκόταν αρκετά μακριά μέχρι που τον σκέπασε ένα στρώμα πάγου.

Ο ίδιος γλίτωσε από βέβαιο θάνατο λόγω της θέσης του, κρύφτηκε πίσω από τους βράχους, κοντά σε ένα καταφύγιο.

«Ήταν δύσκολο να αναπνεύσω, σκέφτηκα ότι μπορεί να πεθάνω»

«Βρισκόμουν στο σημείο ήδη για μερικά

λεπτά, οπότε γνώριζα ότι υπάρχει ένα σημείο για καταφύγιο, ακριβώς δίπλα μου», είπε και πρόσθεσε:

«Δεν κουνήθηκα μέχρι την τελευταία στιγμή και ναι, γνωρίζω ότι θα ήταν ασφαλέστερο να μετακινηθώ αμέσως προς ένα καταφύγιο. Γνωρίζω επίσης ότι πήρα ένα μεγάλο ρίσκο. Ένιωσα ότι έχω τον έλεγχο, αλλά όταν το χιόνι άρχισε να έρχεται πάνω μου και σκοτείνιασε, ήταν δύσκολο να αναπνεύσω και σκέφτηκα ότι μπορεί να πεθάνω».

«Σκοτείνιασε, ήταν δύσκολο να αναπνεύσω, νόμιζα ότι μπορεί να πεθάνω» περιέγραψε, ενώ η υπόλοιπη ομάδα πρόλαβε να απομακρυνθεί την τελευταία στιγμή.

Kirghizistan : Un glacier s’est détaché à proximité des gorges de Juuku.

Des touristes ont commencé à filmer ce qui se passait avant d’être atteints par l’avalanche.

Selon les médias, 2 personnes auraient été hospitalisées pour des blessures & des ecchymoses. pic.twitter.com/NKUxhfpCmZ

— Rebecca Rambar (@RebeccaRambar) July 10, 2022

Το Τμήμα Οικολογίας και Τουρισμού του Κρατικού Πανεπιστημίου της Κιργιζίας εξήγησε ότι η χιονοστιβάδα είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής: Ο παγετώνας έλιωσε λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και μέρος του κατέρρευσε.

Μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου στο Geophysical Research Letters, διαπίστωσε ότι οι θερμοκρασίες έχουν αυξηθεί σε ολόκληρη την Κεντρική Ασία τα τελευταία 35 χρόνια, η οποία περιλαμβάνει τμήματα της Κίνας, του Ουζμπεκιστάν και της Κιργιζίας.



ieidiseis.gr

The post Βίντεο που κόβει την ανάσα: Τεράστια χιονοστιβάδα σκεπάζει τουρίστα την ώρα που την κατέγραφε appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα